Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 17 2005

Υπόθεση Proton: Το ”θέμα” των σχέσεων ανταλλαγής!

Ψάχνοντας ως συνήθως θέματα για την έγκαιρη και εις βάθος ενημέρωσή σας, είδαμε και τις σχέσεις ανταλλαγής που πρόσφατα δόθηκαν στη δημοσιότητα όσον αφορά στην επικείμενη συγχώνευση μεταξύ της μη εισηγμένης Proton Bank και των τριών εισηγμένων ΑΕΕΧ, δηλαδή της ΕΞΕΛΙΞΗ, της ARROW και της ΕΥΡΩΔΥΝΑΜΙΚΗΣ.

Εν συνεχεία ανατρέξαμε σε αντίστοιχη ανακοίνωση που είχε βγει στις αρχές του καλοκαιριού και διαπιστώσαμε ότι και στις τρεις περιπτώσεις (τρεις είναι οι εισηγμένες) οι σχέσεις είναι ίδιες.

Μόνο που η εσωτερική αξία των εισηγμένων ΑΕΕΧ ΔΕΝ είναι η ίδια που ήταν!!! Μία εξ αυτών (η ΕΞΕΛΙΞΗ) φαίνεται να έχει αυξήσει την εσωτερική της αξία στο μικρό διάστημα που μεσολάβησε (δεδομένης της χρηματιστηριακής ανόδου) κατά ένα μονοψήφιο μεν, σεβαστό δε ποσοστό, το οποίο προχείρως υπολογίσαμε σε 6%-7%!

Μικρότερη αύξηση αξίας φαίνεται να έχουν παρουσιάσει και οι άλλες δύο εταιρίες. Και η εσωτερική αξία είναι το μόνο που μετράει στην περίπτωση της αποτίμησης μιας ΑΕΕΧ, της οποίας περιουσία είναι οι επενδύσεις της!!!

Ρωτάμε, λοιπόν, διότι έχουμε αυτή την απορία:

Πώς είναι δυνατόν να μην αλλάζουν οι προτεινόμενες σχέσεις ανταλλαγής, όταν σε 3-4 μήνες αλλάζουν οι εσωτερικές αξίες των εταιριών που θα απορροφηθούν, όχι μόνον έναντι της Proton αλλά και… μεταξύ τους;

Μήπως μπορεί κάποιος να μας λύσει αυτό το μαθηματικό και ενδεχομένως… δεοντολογικό προβληματάκι;

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v