Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 6 2005

Κράμερ vs Κράμερ και... Berger vs Berger

Τελικώς φαίνεται ότι η υπόθεση Berger εναντίoν Berger, για την οποία σας μιλήσαμε χθες, μοιάζει λίγο με την ταινία... ”Κράμερ εναντίoν Κράμερ”.

Πρόκειται προφανώς για μια σχέση που... έληξε ΠΟΛΥ άσχημα.

Με αφορμή το χθεσινό σχόλιο λάβαμε την εξής επιστολή απο την εταιρία Roland Berger & Partner (δηλαδή την ελληνική... Berger):

”Σύμφωνα με την από 14.10.2005 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών Τμήμα Ασφαλιστικών Μέτρων, αποκλειστικός δικαιούχος για τη χρήση της εμπορικής επωνυμίας Roland Berger & Partner στην Ελλάδα είναι οι εταιρείες Roland Berger & Partner SA και Roland Berger & Partner ΑΕΔΕ συμφερόντων Παπασταύρου Σταύρου.

Οι όποιες αιτιάσεις ανταγωνιστικού Οίκου του εξωτερικού απορρίφθηκαν πανηγυρικώς ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Η Roland Berger & Partner SA δραστηριοποιείται στην Ελληνική Αγορά από το 1998 στον χώρο της επενδυτικής τραπεζικής, έχει πελάτες μερικούς από τους πιο επώνυμους επιχειρηματικούς Ομίλους της χώρας μας και είναι υπεύθυνη για πλήθος συμφωνιών τοποθετήσεων και εξαγορών – συγχωνεύσεων στην ελληνική αγορά”.

Aυτά λέει η επιστολή και τα καταγράφουμε όπως επιβάλλεται.

Ωστόσο, επικοινωνήσαμε το μεσημέρι και με τον ίδιο τον κ. Στ. Παπασταύρου (της ελληνικής... Berger), για να τον ρωτήσουμε πώς προέκυψε αυτή η... μανούρα με τον ”ανταγωνιστικό οίκο” του εξωτερικού.

Μας είπε λοιπόν, πρώτον, ότι η εταιρία έχει συγκροτηθεί από την ”παλαιά διοικητική ομάδα της ΣΙΓΜΑ Χρηματιστηριακής” και ότι από το 1998 έχει δικαίωμα χρήσης αυτής της επωνυμίας (κατόπιν συμβολαίου με τη γερμανική... Berger!), ενώ επανέλαβε εμφατικά ότι τον δικαίωσαν τα δικαστήρια της πατρίδος μας.

Σε ερώτησή μας αν επρόκειτο για τελεσίδικη απόφαση επί των ασφαλιστικών μέτρων ή για προσωρινή διαταγή που απορρίφθηκε, μας απάντησε ότι στα θέματα αυτά είναι αρμόδιος να μας διαφωτίσει ο... νομικός σύμβουλος της εταιρίας.

Το τηλεφώνημα του οποίου και αναμένουμε έκτοτε, ανατρέχοντας εν τω μεταξύ στη συλλογική μνήμη του επιτελείου μας, προκειμένου να καταλάβουμε πώς και δεν έχουμε πάρει... χαμπάρι ως τώρα την τόσο πλούσια δραστηριότητα αυτής της ελληνικής εταιρίας, που σημειώνεται στην επιστολή της.

Πιθανώς, πρέπει να δούμε ξανά την πληρότητα του ρεπορτάζ μας σε θέματα τοποθετήσεων, συγχωνεύσεων, εξαγορών και άλλων τινών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v