Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 7 2005

Mε.. αγάπη από την κ. Reding σε Λιάπη & Βουρλούμη

Πραγματικός… καταπέλτης ήταν στο Ανοικτό Forum του ΣΕΒ για την Ανταγωνιστικότητα και την Ανάπτυξη η επίτροπος της Ε.Ε. κ. Vivian Reding.

Με διπλωματικότητα μεν, με στοιχεία δε, απέδειξε τα… χάλια μας.

Στη διείσδυση των γραμμών DSL, είπε, είμαστε στην 24η θέση στην Ευρώπη των… 25 με ποσοστό 1%, όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε είναι στο 11%, δηλαδή… ενδεκαπλάσιος!

Στον βαθμό πληθυσμιακής κάλυψης με τη δυνατότητα παροχής DSL είμαστε επίσης στον πάτο με 10%, όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη των ”15” είναι… 85%.

Και πρόσθεσε δηκτικά: ”Στο μεταξύ, έχετε τις υψηλότερες τιμές και το χαμηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού”!

”Κατά συνέπεια”, πρόσθεσε, ”δεν αποτελεί έκπληξη ότι μόνον το 22% των ελληνικών νοικοκυριών έχει πρόσβαση στο Internet, ενώ ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 49%”.

Αυτά είπε η κυρία Reding και εύκολα μπορούμε να πούμε ότι ήταν σαν να τα… ”αφιερώνει εξαιρετικά” στον αρμόδιο υπουργό Μεταφορών κ. Λιάπη, που κοντεύει πλέον τα δύο χρόνια στο πόστο του, και δευτερευόντως στον κ. Βουρλούμη, που πρόσφατα προσπαθούσε να μας πείσει ότι ο τρόπος να αυξηθεί η χρήση του Internet και των γραμμών DSL είναι να αυξηθεί η τιμή του ”φθηνού” Internet!

Κλείνουμε με ένα ακόμη σχόλιο της επιτρόπου, που έχει σημασία: ”Έχετε τόσο πολύ ταλέντο και ενέργεια. Ο κύριος παράγοντας που σας σταματά είναι ο εαυτός σας”.

Μας πήρανε χαμπάρι για τα καλά…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v