Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 14 2005

Περισσότερη Ευρώπη με λιγότερα… χρήματα

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έκανε ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, λέγοντας με απόλυτα εύστοχο τρόπο αυτό που (θα έπρεπε να) είναι (αλλά… δεν είναι όπως φάνηκε στην πράξη) προφανές!

”Δεν μπορούμε να πετύχουμε περισσότερη Ευρώπη με λιγότερα χρήματα”, δήλωσε ο κ. Σαμαράς διαμαρτυρόμενος ουσιαστικά για το γεγονός ότι οι κοινοτικές δαπάνες που (ευτυχώς, διότι απειλήθηκε και άγρια πολιτική… ρήξη για τα ψίχουλα αυτά!) συμφωνήθηκαν τελικά για το 2006 ανέρχονται σε ποσοστό 1,01% του κοινοτικού ΑΕΠ.

Δεν έχουμε κανένα λόγο να πανηγυρίζουμε, πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο Έλληνας ευρωβουλευτής και κατέληξε

”Το να χωρίζουμε τα κράτη-μέλη σε καθαρούς συνεισφορείς και καθαρούς αποδέκτες κονδυλίων όταν δεν δαπανούμε πάνω από 1% για την Ευρώπη και όταν δεν εστιάζουμε στις συνολικές συνέργιες από την κοινή ευρωπαϊκή δράση, σίγουρα δεν μας τιμά. Και δεν πιστοποιεί την προσήλωσή μας στα ευρωπαϊκά ιδεώδη”.

Κατά τα άλλα, προσθέτουμε εμείς, η... ”ενωμένη Ευρώπη” είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τον παγκόσμιο ανταγωνισμό ολοένα και πιο στριμωγμένη ανάμεσα στην αμερικανική υπερδύναμη και στον κινεζικό γίγαντα που… ξυπνάει!

Υ.Γ.: Την κυοφορούμενη σχέση μεταξύ της Σοφοκλέους και των... τεχνών (όχι αυτών που ξέρετε από το... ”ταμπλό”, των... άλλων) αποκαλύπτει σήμερα η αδελφή στήλη ”Ιοβόλος” του in2life.gr, μια σχέση που δεν αποκλείεται να λάβει ”σάρκα και οστά” το προσεχές διάστημα, με τις ευλογίες του Σπ. Καπράλου!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v