Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 13 2005

Μαΐλλης: Δύο παράγοντες ”οδηγούν” το 2006

Σαφώς καλύτερο 2006 περιμένει η Μαΐλλης, καθώς το τρέχον έτος πλησιάζει στο τέλος του και τα συνολικά αποτελέσματα εκτιμάται ότι θα είναι παραπλήσια με αυτά του 9μήνου, ήτοι ολίγον πενιχρά, σε σχέση με τα ποσοστά ανάπτυξης στα οποία έχει συνηθίσει τους μετόχους της.

Η εταιρία στηρίζει την αισιοδοξία της για τον επόμενο χρόνο σε δύο βασικούς παράγοντες.

Πρώτον, στο ότι θα τελειώσει η δυσμενής επίδραση που είχε στα αποτελέσματά της (λόγω αποθεμάτων) η ταχεία πτώση των τιμών του χάλυβα και, δεύτερον (αλλά μακροπρόθεσμα κυριότερο), στην αναδιοργάνωση που γίνεται εσωτερικά με σκοπό τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας της ίδιας αλλά και των θυγατρικών της, ακόμη και σε επίπεδο παραγωγής.

Η διαδικασία αυτή δεν ξεκίνησε βέβαια τώρα. Ωστόσο τα αποτελέσματα δεν φαίνονται από τη μια μέρα στην άλλη, όπως συμβαίνει, για παράδειγμα, με τις εξαγορές.

Θέμα -ολίγων- ημερών επίσης είναι και οι ανακοινώσεις για την αναδιάταξη του δανεισμού με σκοπό την περαιτέρω εξοικονόμηση ”πόρων”.

Ο ίδιος ο κ. Μαΐλης, πάντως, εμφανίζεται ιδιαίτερα σίγουρος για το μέλλον και διόλου διατεθειμένος να αποχωριστεί έστω και μέρος του ποσοστού του (σ.σ. διαθέτει μερίδιο της τάξεως του 45%), τουλάχιστον σ’ αυτή τη φάση, πιστεύοντας ότι η εταιρία θα παρουσιάσει σημαντική βελτίωση στο επόμενο διάστημα.

Δεν έχουμε λόγο να αμφιβάλουμε, καθώς, αν μη τι άλλο, πρόκειται για επιχειρηματία όχι μόνο άκρως επιτυχημένο, αλλά και σοβαρό, που πάντα ασχολείται (μόνον) με τη δουλειά του και δεν συνηθίζει να ρίχνει... πυροτεχνήματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v