Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 4 2006

Η PC Systems και το τρενάκι του... τρόμου!

Όποιος υποστηρίζει ότι όλες οι εταιρίες που ήταν συνδεδεμένες στο άρμα του ομίλου Πουλιάδη θα καταστραφούν, προφανέστατα είναι υπερβολικός, πρώτον και κυριότερο διότι όλες οι εταιρίες δεν είναι ίδιες.

Ωστόσο δεν μπορεί να μην προξενήσει έκπληξη η εξαιρετικά απότομη άνοδος που έχει εκδηλωθεί το τελευταίο διάστημα όχι μόνον στην Q&R (στην οποία η μητρική Πουλιάδης κατέχει επίσημα το 40,7%, γι’ αυτό και δεν την ενοποιούσε - ενώ και η διοίκηση είναι ανεξάρτητη και ανήκει στους άλλους μετόχους) αλλά και στην PC Systems.

H τελευταία ανήκει στην πολύπαθη Πουλιάδης και Συνεργάτες σε ποσοστό… 72%, που σημαίνει καταρχήν απόλυτη εξάρτηση σε μετοχικό επίπεδο.

Πέραν αυτού, στην αγορά της πληροφορικής είναι γνωστή η εξάρτηση του ίδιου του αντικειμένου της PC Systems από τη μητρική της, όχι μόνο σε επίπεδο hardware, αλλά και σε επίπεδο… ”συμβολαίων συντήρησης”.

Όπως είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης στον όμιλο εκδηλώθηκαν πολλές αποχωρήσεις στο στελεχιακό της δυναμικό.

Κατόπιν αυτών, μας προξενεί απορία το γεγονός ότι η PC Systems κάνει τις τελευταίες ημέρες… τρελή κούρσα!

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, η μετοχή, σε επιτήρηση ούσα, ξεκίνησε από τα 0,16 ευρώ στις 22/12/2005 και έφτασε χθες (μετά από 6 συνεδριάσεις!) τα… 0,51 ευρώ, υπερτριπλασιάζοντας την αποτίμησή της!!!

Πιθανόν η άνοδος απλώς να οφείλεται σε… φιλεύσπλαχνους επενδυτές, οι οποίοι επηρεάστηκαν από τις αναφορές της εταιρίας στα συμφέροντα των… κοινωνικών εταίρων της και στις επιπτώσεις που θα έχει η τύχη της για την ”τεχνολογική και αναπτυξιακή πορεία της χώρας και της κυβέρνησής μας”.

Εμείς πάντως σημειώνουμε ότι την τιμή αυτή την είχε ξαναδεί η PC Systems, στις αρχές του Νοεμβρίου, για μία συνεδρίαση, λίγο πριν ξεκινήσει η κατηφόρα προς τα 0,16 ευρώ.

Εδώ λοιπόν δεν μιλάμε πλέον για μια μετοχή, μιλάμε για το τρενάκι του τρόμου!!!

Y.Γ.: Οχι ότι αυτή είναι η μοναδική παράξενη άνοδος. Ειδικά χθες, παραήταν... ”πανηγυρική” η συνεδρίαση για ορισμένους τίτλους, σε βαθμό που να κινήσει την περιέργεια (και όχι μόνον την περιέργεια) των αρχών!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v