Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 10 2006

Ο χυλός, το... γιαούρτι και η μικρή κεφαλαιοποίηση

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να ”κάηκε στο χυλό” με την υπόθεση του χρηματιστηρίου, αλλά και η Νέα Δημοκρατία ”φυσάει το γιαούρτι”.

Εξ αυτού και τα ”κομψά”, πλην όμως απολύτως... προειδοποιητικά, σχόλια του υπουργού Οικονομίας για την περίοδο 1999-2000, ώστε να λάβει η κυβέρνηση εξαρχής τις πρέπουσες αποστάσεις από το ενδεχόμενο μιας νέας ”υπερβολής”, έστω κι αν αυτή θα είναι σαφώς μικρότερη σε κλίμακα και έκταση.

Ωστόσο, τα χθεσινά σχόλια Αλογοσκούφη δεν αντικατοπτρίζουν μόνο τη θέληση της κυβέρνησης να λάβει αποστάσεις. Αντικατοπτρίζουν και την ανησυχία ορισμένων παραγόντων για το ενδεχόμενο απώλειας χρημάτων από την πλευρά των ιδιωτών επενδυτών, οι οποίοι αρχίζουν και πάλι να προσεγγίζουν τη Σοφοκλέους.

Κάποιοι θα πουν ότι τα μεγάλα συμφέροντα δεν θέλουν την επιστροφή των ιδιωτών μικροεπενδυτών, καθώς αυτό ευνοεί τις μικρές εταιρίες και τις ιδιωτικές χρηματιστηριακές. Δεν θα απορρίψουμε το σενάριο. Μπορεί και να έχουν εν μέρει δίκιο.

Από την άλλη, όμως, είναι βέβαιο ότι κάποιοι παραμένουν αμετανόητοι στο κυνήγι των ”γρήγορων και μεγάλων αποδόσεων” σε περιφερειακές μετοχές, χωρίς να δίνουν σημασία στα θεμελιώδη μεγέθη ή και στο ”παρελθόν” των εταιριών που αντιπροσωπεύουν αυτές οι μετοχές.

Κι αυτοί το πιθανότερο είναι ότι θα χάσουν και πάλι!

Προσέξτε, δεν μιλάμε συλλήβδην για τη μικρή κεφαλαιοποίηση. Απλώς έχουμε προσέξει ότι μετοχές πραγματικά ”ποιοτικές” στη μικρή κεφαλαιοποίηση παραμένουν λιγότερο ή περισσότερο στο περιθώριο της ανόδου, ενόσω τίτλοι εταιριών με βεβαρημένο παρελθόν και αμφισβητήσιμο παρόν καλπάζουν ασυγκράτητα!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v