Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 5 2006

Ο Εμπορικός Δεσμός ”χτυπάει”... πετρέλαιο!

Bρήκαμε επιτέλους τον χρόνο να ρίξουμε μια πρώτη ματιά στο πληροφοριακό δελτίο της Εμπορικός Δεσμός (εταιρία εμπορίας εκτυπώσεων και λοιπού χονδρικού εμπορίου) για την εξαγορά τριών εταιριών εμπορίας και διακίνησης... πετρελαίου.

Θυμηθείτε ότι οι εξαγορές έγιναν έναντι τιμήματος που ξεπερνά τα 7 εκατ. ευρώ, με χρήματαν τα οποία προέκυψαν από την πώληση ακινήτων της σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Πάτρα και Περιστέρι Αττικής.

Και οι τρεις εξαγοραζόμενες εταιρείες (Αλ Πετρόιλ, Αντωνία Α.Ε. και Στεφανία ΝΕ) ανήκουν στο ίδιο και το αυτό πρόσωπο, τον κ. Ηλία Γεωργουλέα.

Σήμερα δεν θα σας κουράσουμε πολύ. Θα σας ενημερώσουμε απλώς ότι η Aλ Πετρόιλ (η μεγαλύτερη των τριών) διαθέτει μετοχικό κεφάλαιο ύψους 600.000 ευρώ, ότι το 2004 κατέγραψε ζημίες ύψους 314.000 ευρώ (γι’ αυτό και τα ίδια κεφάλαιά της είναι τώρα περίπου 233.000 ευρώ) και ότι έκανε τζίρο 9,4 εκατ. ευρώ.

Σημειώστε επίσης ότι έχει υποχρεώσεις 2,23 εκατ. ευρώ, με συνολικό ενεργητικό 2,46 εκατ. ευρώ, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία 2004 του πληροφοριακού δελτίου.

Η πορεία της τα τελευταία χρόνια ήταν φθίνουσα και η Εμπορικός Δεσμός διατείνεται ότι θα την κάνει να ανακάμψει... τριπλασιάζοντας μεσοπρόθεσμα τα έσοδα του 2004!.

Το ποσό που έδωσε η Εμπορικός Δεσμός για την εξαγορά της ανήλθε σε ”μόλις”... 3,38 εκατ. ευρώ, ενω η αποτίμηση, όπως τονίζεται στο ενημερωτικό, δεν προήλθε από κάποιον ανεξάρτητο οίκο, αλλά ”βασίστηκε κυρίως στις προοπτικές που διαβλέπει η διοίκηση της εταιρίας από την ανάπτυξη και την εκμετάλλευση των δυνατοτήτων”.

Προφανώς η διοίκηση της Εμπορικός Δεσμός, ίσως και ο κ. Βρυώνης προσωπικά, θα γνωρίζουν πολύ καλά την αγορά εμπορίας και διακίνησης πετρελαιοειδών, κι ας μην έχουν ασχοληθεί με αυτή.

Μέσες άκρες, πάντως, αυτό που λέει το ενημερωτικό είναι ότι το μόνο που λείπει από την Αλ Πετρόιλ είναι κάποιος να ασχολείται μαζί της (πράγμα που δεν έκανε -ως λένε οι ίδιοι- ο προηγούμενος ιδιοκτήτης) και ”να έχει ένα σημαντικό κεφάλαιο κίνησης που θα της δώσει τη δυνατότητα απευθείας εισαγωγών με σημαντική διαφορά κόστους”.

Κι αυτό προκαλεί σ’ εμάς ένα ακόμη ερώτημα, μια και οι εξαγορές στο σύνολό τους έγιναν με την πώληση πάγιων στοιχείων από την Εμπορικός Δεσμός, και όχι με κάποια ”σκληρή”… κασαδούρα από το ταμείο της εισηγμένης.

Η συνέχεια… προσεχώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v