Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 18 2006

Wealth (and... tax) Management από την Πειραιώς

Θέτοντας ως στόχο τον διπλασιασμό των υπό διαχείριση κεφαλαίων στο ύψος των 1.000 εκατομμυρίων ευρώ, μέσα στο επόμενο 18μηνο, έκανε χθες την πρώτη του συνάντηση με τους δημοσιογράφους το Wealth Management της Τράπεζας Πειραιώς.

Τη διεύθυνση έχει αναλάβει ο κ. Ευάγγελος Ντουνιάς, με αντίστοιχη εμπειρία ετών στη Citibank (chief investment officer), ο Αλέξανδρος Σουλτογιάννης, ενώ παρών (και... δραστήριος) στη συνάντηση ήταν και ο αρμόδιος αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Πειραιώς, Γιάννης Κυριακόπουλος (που αναγκάστηκε -λόγω ειδικότητος- να επεκταθεί και στις... διεθνείς δραστηριότητες του τραπεζικού ομίλου).

Τις λεπτομέρειες για το πώς βλέπουν τις επενδυτικές ευκαιρίες του 2006 ανά τον κόσμο, αλλά και στη Σοφοκλέους, μπορείτε να τις διαβάσετε σε άλλες σελίδες του euro2day.

Εμείς θα περιοριστούμε στην επισήμανση ότι στην Πειραιώς δεν μιλούν πλέον για Private Banking, αλλά για Wealth Management, δηλαδή για μια συνολική ”διαχείριση περιουσίας” ανθρώπων που διαθέτουν πάνω από 1 εκατ. ευρώ ή και (ένα επίπεδο παρακάτω από την πλευρά της δυνατότητας προσφοράς εντελώς... custom προϊόντων) πάνω από 300.000 ευρώ.

Δυνατό σημείο για κάθε... Έλληνα, η ένταξη της ”φορολογικής τακτοποίησης” στις προσφερόμενες υπηρεσίες (το ξέρατε ότι ο όμιλος της Πειραιώς διαθέτει εξειδικευμένη εταιρία φορολογικών συμβουλών και υπηρεσιών με όλη τη σχετική τεχνογνωσία; Κι όμως έχει!), αλλά και η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών τέχνης.

Δυνατό και το track record του Wealth Management κατά το προηγούμενο εξάμηνο, αφού σε χαρτοφυλάκιο, από αυτά που αρέσουν στη στήλη, η απόδοση ήταν 14% (προσοχή, δεν μιλάμε για ετήσια απόδοση, αλλά για απόδοση εξαμήνου).

Υ.Γ.: Στη στήλη ”Ιοβόλος” του In2life.gr μπορείτε να διαβάσετε για... wealth management άλλου τύπου, από την πλευρά εκπροσώπων του χρηματιστηριακού κόσμου, τώρα που η αγορά -επιτέλους- ανεβαίνει!

Και συμβουλές by Karafotis...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v