Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 20 2006

Εισηγμένες, ΣΜΕΧΑ και ”ειδικοί επενδυτές”

Tην ερχόμενη Τρίτη ξεκινάει, με τη ΔΕΗ, ο νέος κύκλος παρουσιάσεων εισηγμένων εταιριών στο ΣΜΕΧΑ.

Η λέξη ”νέος” έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς ο ΣΜΕΧΑ προσπαθεί να αναβαθμίσει αυτό το θεσμό, ανοίγοντας κατ’ αρχάς τον κύκλο του… ακροατηρίου, ο οποίος εφεξής θα περιλαμβάνει, πλην των επαγγελματιών αναλυτών των ΑΧΕ, στελέχη άλλων ειδικοτήτων, και ακόμη δημοσιογράφους και... ”ειδικούς” επενδυτές.

Σας θυμίζουμε ότι ο θεσμός των ”ειδικών” επενδυτών (qualified investors) αφορά σε πρόσωπα που έχουν σοβαρού μεγέθους χαρτοφυλάκια, κάνουν συχνά συναλλαγές επί μετοχών και είναι πρώην επαγγελματίες του χώρου (αρκούν και δύο από τα τρία αυτά κριτήρια).

Πρόκειται για μια νέα κατηγορία επενδυτών, που μπορεί να συμμετάσχει με ειδικό πλαίσιο και στις δημόσιες εγγραφές κατόπιν της προσαρμογής της χώρας μας στη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

”Last but not least”, οι παρουσιάσεις ξεκινούν με μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα επενδυτική περίπτωση (λόγω μεγέθους και όχι μόνον), τη ΔΕΗ, η οποία, όπως πληροφορούμαστε, θα εκπροσωπηθεί σε ανώτατο επίπεδο από τον διευθύνοντα σύμβουλο και τον καθ’ ύλην αρμόδιο επί των οικονομικών!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v