Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 2 2006

Ενας... Γουλανδρής στη FORTHnet!

O κ. Δημήτρης Γουλανδρής, γόνος της γνωστής εφοπλιστικής οικογενείας είναι ο νέος fund manager – μέτοχος της FORTHnet κατόπιν της εξόδου της Intracom (για την οποία σας προϊδέασε από χθες -με επιχειρήματα- η στήλη).



Aυτό το διαπιστώσαμε με μια μικρή έρευνα στο Internet, με βάση το όνομα του fund. H διαχειρίστρια εταιρία ονομάζεται Cycladic Capital Management και εδρεύει στο Λονδίνο.

Είναι δε γνωστή, μεταξύ άλλων, για το Cycladic Catalyst Fund, ένα Hedge Fund, το οποίο χαρακτηρίζεται ”ακτιβιστικό” (!) κι έχει έδρα τα νησιά Κάϊμαν.

Σε ειδικευμένο site που ασχολείται με επενδύσεις private equity αναφέρεται ότι ο κ. Γουλανδρής ”επικεντρώνει τις επενδύσεις του σε ευρωπαϊκές εταιρίες Πληροφορικής Τεχνολογίας, Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών και Τηλεπικοινωνιών”.

Το σίγουρο πάντως είναι ότι τα μετοχικά ηνία της FORTHnet τα κρατούν πλέον οι επίγονοι δύο γνωστών ελληνικών οικογενειών, ο κ. Γόντικας, της Novator και ο κ. Γουλανδρής, της Cycladic, που διαχειρίζονται Funds με πάρα πολύ… ρευστό.

Κατά την άποψη λοιπόν της στήλης, αυτό που έπεται τώρα είναι μια γενναία αύξηση κεφαλαίων που θα επιτρέψει στη FORTHnet να κινηθεί με άνεση για την επίτευξη μεγάλων στρατηγικών στόχων στο χώρο της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v