Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 23 2006

Επιτέλους, έρχεται η νέα αγορά των ”μικρών” στο ΧΑ

Δεν απέχει τελικά πολύ από την υλοποίησή του, όπως μαθαίνουμε, το σχέδιο για τη δημιουργία μιας νέας, περισσότερο ”ευέλικτης” αγοράς στη Σοφοκλέους.

Οι αντιλήψεις έχουν ωριμάσει και δεν είναι λίγοι οι ήδη εισηγμένοι επιχειρηματίες που αντιλαμβάνονται ότι είναι καλύτερα για την εταιρία τους να είναι από τις μεγάλες σε μια νέα αγορά, παρά από τις μικρές που βολοδέρνουν μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας στις ήδη υφιστάμενες αγορές του Χ.Α.

Συν τοις άλλοις, υπάρχει και θέμα… ”κόστους παραμονής”. Διότι είναι σίγουρο ότι τα κόστη για μια εταιρία εισηγμένη στη νέα αγορά (που θα είναι στα πρότυπα του AIM του Λονδίνου και της αντίστοιχης αγοράς του Μιλάνου) θα είναι σημαντικά μικρότερα, ακόμη και σε σχέση με τις υποχρεωτικές δημοσιεύσεις οικονομικών καταστάσεων.

Προφανώς η νέα αυτή αγορά θα έχει σαφώς υψηλότερο επίπεδο κινδύνου από τις υπόλοιπες, με μικρότερες απαιτήσεις σε θέματα εταιρικής κυβέρνησης και ”δημοσιοποιήσεων” προς το επενδυτικό κοινό.

Η ξένη όμως εμπειρία έχει δείξει ότι τέτοιου είδους αγορές έχουν το κοινό τους όχι μόνο μεταξύ των… ριψοκίνδυνων ιδιωτών, αλλά και μεταξύ των επαγγελματιών.

Καλό, λοιπόν, θα είναι να τελειώσει το θέμα σύντομα, τώρα που οι αγορές είναι σε ”καλή φάση”. Σίγουρα θα υπάρξει ενδιαφέρον, όχι μόνον από ήδη εισηγμένες που θα προχωρήσουν σε μετάταξη, αλλά και από μη εισηγμένες αναπτυσσόμενες εταιρίες, οι οποίες δεν πληρούν τα κριτήρια εισαγωγής στις ήδη υπάρχουσες αγορές.

Υ.Γ.: Η συγκεκριμένη αγορά θα αποτελεί και διέξοδο για τις επενδύσεις ”ειδικών επενδυτών” που ενδεχομένως θα πραγματοποιηθούν με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο για προσφορές μετοχών εκτός οργανωμένης αγοράς.

Υ.Γ. 2: Μια και μιλάμε για την αγορά και τους εισηγμένους, ρίξτε μια ματιά και στην αδελφή στήλη ”Ιοβόλος” (με ένα ”κλίκ” από την πρώτη σελίδα του in2life.gr)

Ο ειδικός (μιλάμε για εντελώς ειδικό) συνεργάτης της έβαλε ξανά σε λειτουργία το πρωτότυπο ”βαρόμετρο” που εμπιστεύεται κι έτσι έχουμε νέο... report σε σχέση με το σφυγμό της Σοφοκλέους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v