Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά στις θεωρητικές τιμές τα ΣΜΕ του FT 20

Η αγορά ξεκίνησε σε θετικό έδαφος όμως δεν κατάφερε να διατηρήσει για πολύ τα κέρδη της, ακολουθώντας τη διόρθωση των ξένων αγορών.

Σχόλιο της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος

Η αγορά ξεκίνησε σε θετικό έδαφος όμως δεν κατάφερε να διατηρήσει για πολύ τα κέρδη της, ακολουθώντας τη διόρθωση των ξένων αγορών.

Τελικά ο FTSE/ASE 20 έκλεισε στις 1177,20 μονάδες με τη σειρά Σεπτεμβρίου να διαπραγματεύεται οριακά χαμηλότερα από την τιμή του δείκτη. Ο όγκος συναλλαγών ήταν υψηλότερος σε σχέση με τη Δευτέρα με 8864 συμβόλαια.

Στα δικαιώματα του δείκτη έγιναν 693 calls και 1198 puts με τη μεταβλητότητα Σεπτεμβρίου στο 37%.

Από τα μετοχικά συμβόλαια ξεχώρισε ο ΟΤΕ με 1758 συμβόλαια και τη μετοχή να κλείνει αμετάβλητη, ακολούθησε η Εθνική με 1673 συμβόλαια και τη μετοχή στο -4,25%.

Στο δανεισμό τίτλων ως προς το stock borrowing το ενδιαφέρον ήταν αρκετά χαμηλό ενώ από την άλλη η ΕΤΕΣΕΠ ζητάει αρκετές μετοχές Alpha καθώς τη Δευτέρα δανείσθηκαν οι επενδυτές από το καλάθι της γύρω στα 1,4 εκ μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο