Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με premium τα ΣΜΕ του FT 20

Έπειτα από την χθεσινή πρώτη ανεπιτυχή προσπάθεια διάσπασης του ψυχολογικού ορίου των 1.700 μονάδων, υψηλότερα στις 1.708,38 έκλεισε την σημερινή συνεδρίαση ο γενικός δείκτης τιμών καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 1.21 %.

Σχόλιο της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδας

Έπειτα από την χθεσινή πρώτη ανεπιτυχή προσπάθεια διάσπασης του ψυχολογικού ορίου των 1.700 μονάδων, υψηλότερα στις 1.708,38 έκλεισε την σημερινή συνεδρίαση ο γενικός δείκτης τιμών καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 1.21 %.
 
Παρά τις ιδιαιτέρως υψηλές αποδόσεις που έχουν προσφέρει οι τραπεζικοί τίτλοι, ο σχετικός δείκτης αναφοράς έχει ενισχυθεί από τις αρχές Ιουλίου σχεδόν κατά 40.00 %, το αγοραστικό ενδιαφέρον διατηρήθηκε αμείωτο και σήμερα ενώ χαρακτηριστικό αποτέλεσε η διάχυση του ενδιαφέροντος και σε “εκτός κύκλου” μετοχές. Σε κανονικά επίπεδα ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών ο οποίος διαμορφώθηκε στα €129.7εκ.

Κέρδη μίας ποσοστιαίας μονάδας για το δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης που θα έχει αφετηρία στις αυριανές συναλλαγές τις 846.46 μονάδες. Σε μικρό premium διαπραγματεύτηκε η πρώτη σειρά λήξης των συμβολαίων με τις τελευταίες πράξεις να πραγματοποιούνται στο επίπεδο των 847 μονάδων και τον όγκο συναλλαγών στα 9.942 συμβόλαια.

Ισχυρό διατηρήθηκε το ενδιαφέρον στην αγορά των δικαιωμάτων προαίρεσης επί του Ftase/ase 20 καθώς διαπραγματεύτηκαν 1.561 calls και 3.815 puts με την τεκμαρτή μεταβλητότητα στο 41.00 %.

----------------------------------

Συνεδρίαση αξιοπρόσεκτων κερδών που συνδυάστηκε με νέα μείωση του όγκου συναλλαγών.

Τα Σ.Μ.Ε. του 20αρη με μεγαλύτερα κέρδη από τον αντίστοιχο δείκτη στην υποκείμενη, εξάλειψαν τις υπάρχουσες υποτιμήσεις και έκλεισαν κοντά στην θεωρητική τους τιμή.

Μικτές κινήσεις με περισσότερες πωλήσεις από τα ξένα χαρτοφυλάκια.

Τα συμβόλαια υψηλής κεφαλαιοποίησης (συνολικά 9942, τιμή εκκαθάρισης 846,57) κινήθηκαν μεταξύ 834 και 860 μονάδων.

Μικρός ο δανεισμός τίτλων (40000 Eurobank, 30000 Πειραιώς), ενώ συνεχίστηκαν οι συναλλαγές στα Σ.Μ.Ε. επί μετοχών με κυριότερες σε Εθνική (5321), Alpha Bank (1412), Πειραιώς (891), Eurobank (1079), ΟΤΕ (1516), MIG (2850), Κύπρου (111), Αγροτική (711), Ταχ. Ταμιευτήριο (530), MPB (1264), ΟΠΑΠ (251), Ελλάκτωρ (150), Μυτιληναίος (579), Intralot (329), Ιντρακόμ (131), Σιδενόρ (113), ΓΕΚ (195), Μέτκα (161), ΔΕΗ (513).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χ.Α. στην συνεδρίαση της 29/7, λόγω απαγόρευσης του “short selling” δεν σημειώθηκαν ανοιχτές πωλήσεις.

Επίσης δεν σημειώθηκε σημαντικό κλείσιμο θέσης ανοιχτών πωλήσεων.


Θ. Σταυρόπουλος

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο