Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοντά στις θεωρητικές τιμές τα ΣΜΕ του FT 20

Συνεχίστηκε η αδύναμη εικόνα της ελληνικής αγοράς και στη σημερινή συνεδρίαση με τον γενικό δείκτη να καταγράφει χαμηλά έτους στις 948,76 μονάδες και τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης στις 404,70 μονάδες.

Σχόλιο της Επενδυτικής Τράπεζας της Ελλάδος

Συνεχίστηκε η αδύναμη εικόνα της ελληνικής αγοράς και στη σημερινή συνεδρίαση με τον γενικό δείκτη να καταγράφει χαμηλά έτους στις 948,76 μονάδες και τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης στις 404,70 μονάδες.
 
Ωστόσο και οι δύο δείκτες έκλεισαν ελαφρώς υψηλότερα από τα χαμηλά ημέρας καταγράφοντας απώλειες 1,50% και 1,46% αντίστοιχα. 

Στη σειρά Σεπτεμβρίου του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης πραγματοποιήθηκαν συνολικά 4368 συμβόλαια σε τιμές κοντά στις θεωρητικές.
 
Αυξημένη ήταν η συναλλακτική δραστηριότητα για τα μετοχικά συμβόλαια με το συμβόλαιο του ΟΤΕ και της Εθνικής να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον με 8066 και 6321 συμβόλαια αντίστοιχα. Χαρακτηριστικά ο ΟΤΕ πραγματοποίησε 5000 προσυμφωνημένα συμβόλαια στο 4,20 προς το τέλος της συνεδρίασης. 

Στην αγορά δικαιωμάτων πραγματοποιήθηκαν 874 calls και 488 puts. Η σειρά Αυγούστου έληξε σήμερα στο 404,17 . Το implied volatility για τη λήξη Σεπτεμβρίου διαπραγματευόταν κοντά στο 55% ενώ για κάποια puts γινόντουσαν πράξεις μέχρι και στο 60%.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε το call 440 λήξης Σεπτεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο