Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 8 2009

Ο ΟΛΠ και η ανάγκη άμεσων αποφάσεων

Σημειώναμε σε χθεσινό σχόλιό μας (Νέα υψηλά έτους για Γ.Δ. και FT20): "Από σήμερα και στη συνέχεια επιμένουμε ότι θα πρέπει να συνεκτιμώνται και άλλες παράμετροι (σ.σ.: για την εικόνα του Χ.Α.), όπως για παράδειγμα η κατάσταση των οικονομικών στην ευρωζώνη, τα αποτελέσματα των αμερικανικών εταιριών που αρχίζουν να ανακοινώνονται και, βεβαίως, τα άμεσα μέτρα που θα ληφθούν σε επείγοντα θέματα - ανοιχτά μέτωπα στην εγχώρια αγορά.

Ενδεικτική θεωρείται η περίπτωση του ΟΛΠ, καθώς με αφορμή τη νέα 48ωρη απεργία των εργαζομένων αυξάνεται κατακόρυφα ο αριθμός των εγκλωβισμένων εμπορευματοκιβωτίων.

Πλέον των 5.000 κιβωτίων μένουν εγκλωβισμένα στις εγκαταστάσεις του Πειραιά, σε μία τραγική περίοδο για το εμπόριο και την πραγματική οικονομία.

Ήδη οι πιέσεις επιχειρηματιών και επαγγελματιών για άμεση άρση του αδιεξόδου είναι έντονες από… χθες προς τους αρμόδιους φορείς, επιτελείς".

Επιμένουμε σήμερα και από αυτό το… μετερίζι, καθώς η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή και απειλείται να... ξεφύγει ανεπανόρθωτα εάν δεν ληφθούν… χθες(!) άμεσες αποφάσεις.

Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για την αγορά οι συνθήκες ασφυξίας που έχουν πλέον διαμορφωθεί απαιτούν ρηξικέλευθες κινήσεις.

Το πρόβλημα είναι γνωστό, ακόμα και από την προεκλογική περίοδο, στους νέους κυβερνώντες από τη στιγμή που τόσο οι εργαζόμενοι όσο και η διοίκηση του οργανισμού είχαν ενημερώσει και τον νυν υπουργό Οικονομικών και την υπουργό Οικονομίας.

Μένει να φανεί από… χθες κιόλας ποιες θα είναι οι άμεσες ενέργειες της κ. Λούκας Κατσέλη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v