Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 27 2011

Φαίνεται να αρέσει η... μικρή ΔΕΗ

Αρέσει στους επίδοξους μνηστήρες η… μικρή ΔΕΗ, όπως διαβάζουμε σε σχετική αναφορά του Μιχάλη Καϊταντζίδη, ο οποίος καλύπτει από χθες ενδελεχώς το θέμα.

Ουδεμία αμφιβολία είχαμε - εξαρχής- πως η Επιχείρηση θα τεμαχιστεί στα μέτρα των δανειστών ξένων και Ελλήνων συνεργατών τους. Εδώ και πολύ καιρό, δεν είχαμε την παραμικρότερη επιφύλαξη πως η κατάσταση κάπως έτσι θα μεθοδευτεί.

Είναι αλήθεια πως αργήσαμε λίγο να ανεβάσουμε το θέμα της χρηματιστηριακής απαξίωσης της Επιχείρησης, αλλά και όταν τέθηκε το ζήτημα από αρμοδιότερους φορείς (ενδεικτική η περίπτωση του ΣΜΕΧΑ) ελάχιστα απέδωσε.

Και μπορεί τότε οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών και Ενέργειας να υπεξέφυγαν, ο Γ. Παπακωνσταντίνου δεν μπήκε καν στον κόπο να απαντήσει ή να λάβει θέση. Προχωρά η μεθοδευμένη (είμαστε πεπεισμένοι πλέον) εκποίηση δραστηριοτήτων και κερδοφόρων λειτουργιών σε εκείνα τα συμφέροντα που από πέρυσι τον Μάιο είχαν καταστήσει σαφείς τις προθέσεις τους.

Μάλιστα, στην αποτίμηση του 1,38 δισ. ευρώ (αν είναι δυνατόν…) η κυβέρνηση και οι συναρμόδιοι υπουργοί μεθοδεύουν την εκποίηση (ούτε καν έναντι πινακίου φακής) σε δανειστές και σε λοιπούς ενδιαφερομένους.

Εμείς μόνο ένα από τα στοιχεία που αναφέρει ο φίλος Μιχάλης θα παραθέσουμε, αυτό που αφορά στον διαγωνισμό: "Για τη ανάθεση της μονάδας Πτολεμαΐδα 5, προϋπολογισμού περίπου 1,2 - 1,3 δισ. ευρώ, περιλάμβανε την κατάθεση εκ μέρους των υποψηφίων και προτάσεων χρηματοδότησης του έργου, πρακτική στην οποία δεν μας έχει συνηθίσει η ΔΕΗ".

Και τα πολλά λόγια περιττεύουν.

(*) Για τον φίλο Ε2, ο οποίος ρωτά για την περίφημη πλέον Τράπεζα της Ανατολής, η συνάδελφος Άννα Φαλτάιτς μας… δάνεισε ένα ενδιαφέρον δείγμα από το πλούσιο αρχείο της.

Ωστόσο, επί του πρακτέου, ψάχνοντας το όλο θέμα όσο πιο διεξοδικά μπορούσαμε, δεν φαίνεται να προκύπτει κάποια πρακτική ωφέλεια για τυχόν παλαιούς μετόχους και κατόχους μεταγενέστερων τίτλων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v