Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 26 2011

Μετά την BlackRock η επιστροφή στις αγορές

Νέος γύρος πιέσεων για το Χ.Α., τις τραπεζικές μετοχές, με την Εθνική -νωρίτερα- έως τα 2,69 ευρώ και τη Eurobank στο 0,90 ευρώ (μετά βίας στα 500 εκατ. ευρώ), την Πειραιώς στο 0,49 ευρώ.

Και όπως δείχνουν οι εξελίξεις, η προεξόφληση των επερχομένων, κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να περιμένουμε ακόμη πιο χαμηλές τιμές, χρηματιστηριακές αξίες για τους περισσότερους ομίλους.

Σε αυτήν την εξαιρετικά επίπονη και ψυχοφθόρο περίοδο - διαδικασία κρατάμε την εκτίμηση του διοικητή της ΤτΕ(*) πως «…το ξεκαθάρισμα από τη μελέτη της BlackRock θα επιτρέψει τη συντομότερη επιστροφή των τραπεζών στις αγορές».

Σημείωσε δε ο Γ. Προβόπουλος ότι «… το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας παρέχει ένα μαξιλάρι ασφαλείας για εκείνες τις τράπεζες που ενδεχομένως θα δυσκολευτούν. Οι πόροι του δίνουν την αναγκαία σιγουριά και ασφάλεια στους καταθέτες».

(*) Από τη συνέντευξη του διοικητή της ΤτΕ στην Αναστασία Παπαϊωάννου (REAL NEWS της 25ης/9).

ΣΗΜ.: Αναμφίβολα δυσχερέστατη η περίοδος, επίπονη, με εξοντωτικούς ρυθμούς, γεγονότα και εξελίξεις. Ωστόσο, εάν καταφέρνουμε κάποιες στιγμές να κοιτάζουμε και… πίσω από το θεόρατο βουνό που έχουμε μπροστά μας, ενδέχεται να παίρνουμε… ανάσες ζωογόνες για τη δυσκολότερη συνέχεια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v