Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 23 2011

Με τον "Τιτανικό" για την… Αργεντινή

Τόλμησαν -οι αθεόφοβοι!- να φτάσουν μέχρι του σημείου να απειλήσουν τον κόσμο με το… φάντασμα της αργεντίνικης κρίσης.

Μόνο τυχαία δεν επέλεξε ο υπουργός Οικονομικών να εξαπολύσει ακόμη μία φοβική επίθεση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς η επίθεσή τους κορυφώνεται.

Η Ελλάδα κινδυνεύει λοιπόν να γίνει Αργεντινή. Πόση αλήθεια, πόση σκοπιμότητα και πόση κινδυνολογία κρύβει αυτός ο ισχυρισμός; Πώς γίνεται η ευρωπαϊκή Ελλάδα, της ευρωζώνης και του ευρώ, να γίνει σαν την ισπανόφωνη χώρα της προηγούμενης δεκαετίας;

Την καλύτερη απάντηση έδωσε η ίδια η επικεφαλής του ΔΝΤ, χαρακτηρίζοντας… κομψά ως ΑΤΥΧΕΙΣ τις απειλές του Ευάγγ. Βενιζέλου.

Μία από τις πολλές επουσιώδεις διαφορές, που πιστεύουμε πως γνωρίζει ο πολύξερος υπουργός Οικονομιών, είναι η νομισματική.

Η ελληνική οικονομία "μετράται" σε όρους ευρώ. Η αργεντίνικη την περίοδο της κρίσης είχε 15 ή 17 (συγχωρήστε την ασθενή μνήμη μας) τοπικά πέσος (κάτι σαν περιφερειακά νομίσματα, π.χ. δραχμή Κ. Μακεδονίας).

Όμως, αποτελεί εκτίμηση πολλών πως ο κ. Βενιζέλος επέλεξε σκοπίμως να δραματοποιήσει την επίσκεψή του στον Πρόεδρο, επειδή βλέπει πως το νέο πακέτο μέτρων (…που, τρομάρα τους, είναι ακόμη στα αρχικά) έχει φέρει πολλές κατηγορίες πολιτών στα όριά τους.

Η μέθοδος "ή περνάνε τα μέτρα ή χρεοκοπούμε" δοκιμάστηκε πολλές φορές μέχρι τώρα (μέχρι και ο Γ. Πρετεντέρης εξανίσταται πλέον…).

Και μάλλον -μέχρι τώρα- έχει επιτυχία στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, στην κοινωνία. Θα πρέπει, ωστόσο, να προσέξει η κυβέρνηση μήπως η μέθοδος των συνεχών εκφοβιστικών διλημμάτων, στη λογική του απόλυτου σοκ, εκληφθεί κάποια στιγμή ως σκέτη κινδυνολογία και χάσει την αποτελεσματικότητά της.

Διότι είναι γνωστή η ιστορία των παλαιότερων για τον… βοσκό που φώναζε κάθε τρεις και λίγο "λύκος στα πρόβατα"...

Έτσι, πορευόμεθα από τους... Τιτανικούς του Γ. Παπακωνσταντίνου στις Αργεντινές του Ευάγγ. Βενιζέλου και, όπως μας προειδοποιούν, ακόμη δεν έχουμε δει τίποτε.

Αναμφίβολα…

ΣΗΜ. Πόσο πληρώνουμε τη σύνταξη του βουλευτή… διερωτάται (από την "Ελευθεροτυπία") ο Γ. Παπαδόπουλος - Τετράδης στη στήλη του "Παρασκευής… πέννα". Έλα μου ντε!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v