Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών

Εως τα 21,10 με τελική τιμή στα 20,98 ευρώ, που συνιστούν νέο ιστορικό υψηλό για τη μετοχή, στη χθεσινή συνεδρίαση. Η απόλυτη επένδυση τα τελευταία 25 χρόνια, σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη, ευτύχημα για την επενδυτική/επιχειρηματική κοινότητα, που υπάρχουν και άλλες (λιγοστές) δυνάμεις διαχρονικά στυλοβάτες της.

Με... μύδρους και η χθεσινή παρέμβαση του suis generis επιχειρηματία/βασικού μετόχου στην έκτακτη γενική συνέλευση, ούτως ή άλλως έχει δημιουργήσει «σχολή», αρέσει-δεν αρέσει, έτσι είναι, με τις παρεμβάσεις του να κάνουν αίσθηση.

Στις 861,18 με χαμηλό ημέρας στις 849,46 μονάδες χθες, για τον κλάδο με τη μεγαλύτερη μεταβλητότητα. Ισχυρή διόρθωση 7,70% σε διάστημα εβδομάδος, έναντι 5,02% του FTSE 25 και 4,80% του ΓΔ, αλλά έχοντας υπεραποδώσει θεαματικά τον Φεβρουάριο και το πρώτο 2μηνο του 2023.

Στο 16,01% η απόδοση από την αρχή έτους και βραχυπρόθεσμα το ημερήσιο stop (σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη) ήταν στις 875 μονάδες και πλέον καίρια στήριξη είναι στις 825 μονάδες.

Οικονομικά αποτελέσματα 2022, κυρίως όμως η τελική απόφαση του SSM όσον αφορά στη διανομή (ή όχι) κερδών (2022) θα καθορίσουν τη στάση της πλειονότητας των ξένων. Αυτή θα μετρήσει είτε προς τη μία είτε προς την άλλη κατεύθυνση, μέχρι τη συνεδρίαση της 17ης Μαρτίου. Οπότε και το πρώτο triple witching στα Παράγωγα, για το 2023.

Ισχυρή διόρθωση 2,92% -η μεγαλύτερη των τελευταίων 7 μηνών- και μάλιστα με αυξημένες συναλλαγές αποτελεί την πρώτη ουσιαστική προσπάθεια «τιμολόγησης» των νέων δεδομένων.

Το αν οι εξελίξεις σε διάφορα μέτωπα (λ.χ. πολιτικό) προορίζεται να έχουν βραχύ ή μεγαλύτερο χρονικό αποτύπωμα και στο οικονομικό/επιχειρηματικό-επενδυτικό θα φανεί στις συνεδριάσεις που ακολουθούν.

Διόρθωση βραχυπρόθεσμης διάρκειας με την τραγωδία των Τεμπών ως αφορμή, μίας αγοράς που παραμένει «ταύρος»; Ή μήπως ενδεχόμενη αλλαγή και λόγω επιβάρυνσης του πολιτικού ρίσκου; Οι απαντήσεις θα δοθούν επί του πεδίου.

Σταθερά πάνω από τα 8 ευρώ η μετοχή, υψηλότερα του ορίου των 3 δισ. η αποτίμηση του ομίλου. Στο επίκεντρο η επερχόμενη συμφωνία για την Enel Romania, με όλες τις σχετικές λεπτομέρειες από τον Χρήστο Κίτσιο.

Τεχνικά, σύμφωνα με τον Ηλία Ζαχαράκη, το stop για long θέσεις ανεβαίνει στα 7,93, με τα 8,60 αντίσταση και κατ' αρχάς στόχο των αγοραστών.

Υ.Γ. Ο Εκηβόλος θα απουσιάσει με ολιγοήμερη άδεια μέχρι τη Δευτέρα

Σε σημείο καμπής η Wall Street, μετά από 3 συνεχόμενες εβδομάδες με αρνητικό πρόσημο και την τελευταία χειρότερη από την αρχή του έτους, με τον S&P500 χαμηλότερα των 4.000 μονάδων. Στήριξη στις 3.940 για τους long και σημαντικό σημείο για stop loss πριν το επόμενο βαθύτερο στις 3.876 μονάδες. Αναστροφή τάσης, όπως επιχειρήθηκε χθες, έχει ως στόχευση τις 4.028 μονάδες.

Για το ΧΑ παρά τη θεαματική διαφοροποίηση (σε μήνα/2μηνο και από τα χαμηλά στο τέλος Σεπτεμβρίου), η στάση των ξένων (κυρίως Αμερικανών/Λονδρέζων) συναρτάται με την πορεία της Wall Street, των ευρωπαϊκών αγορών.

v
Απόρρητο