Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κινητικότατος ο όμιλος από πλευράς επιχειρηματικών νέων. Γέμισε με μετρητά από την πώληση της Defense ενώ απέκτησε και τον έλεγχο της Κλουκίνας-Λάπας, που ουσιαστικά θα αποτελέσει και το όχημα ΑΕΕΑΠ μετά την ολοκλήρωση και της δημόσιας πρότασης στο 1 ευρώ.

Οπως εκτιμά ο Ηλίας Ζαχαράκης, «...λογικά θα περιμένουμε μία νέα αποτίμηση στα ακίνητα της ίδιας αλλά και σε αυτά που θα εισφέρει η Intracom, για να δούμε τη νέα κεφαλαιοποίηση της ΚΛΜ. Το πιο πιθανό είναι η αποτίμηση να βγει αισθητά πάνω από τα 40 εκατ. ευρώ του ταμπλό και αν σκεφτούμε ότι δεν θα τη βγάλει και εκτός, λογικά η μετοχή θα καταγράψει υψηλότερες τιμές από το ένα ευρώ. Η μητρική τώρα βρίσκεται με μεγάλη ρευστότητα πάνω από 200 εκατ., που δεν ανταποκρίνεται στην υπάρχουσα κεφαλαιοποίηση».

Τεχνικά, με σήμα long και stop στο 1,75 ευρώ. Ενδεχόμενη υπέρβαση του 1,85 «δείχνει» προς τα 2 ευρώ.

Ενδιαφέρουσα απ' όλες τις απόψεις η πρόσφατη δημοσιογραφική αποστολή στη Μαδρίτη με τις Εύα Δ. Οικονομάκη και Μαρία Μόσχου να έχουν το αναλυτικό ρεπορτάζ.

Επένδυση (άμεσα) 36 εκατ. στο πλαίσιο συνολικής 140 εκατ., που σύμφωνα με αναλυτές εντάσσεται σε σχεδιασμό ανάπτυξης της εισηγμένης από αεροπορική σε ευρύτερου χαρακτήρα όμιλο. Το άμεσο όφελος για την εταιρεία, η δυνατότητα εκπαίδευσης έως και 3.500 πιλότων τον χρόνο, συνολικά 42.000 ωρών εκπαίδευσης, εξοικονόμηση καθώς όλη η διαδικασία θα πραγματοποιείται εντός έδρας.

Στα 5,174 ευρώ με απώλειες 2,04% για την Εθνική Τράπεζα στη χθεσινή συνεδρίαση, αλλά με θετικό πρόσημο 4,23% σε εβδομαδιαίο και 38,08% από την αρχή του έτους, η μετοχή αποτελεί ένα σταθερό σημείο αναφοράς για ξένα (και εγχώρια) θεσμικά χαρτοφυλάκια.

Στα 4,73 δισ. η αποτίμηση, έναντι 5,24 δισ. της Eurobank και με το ΤΧΣ να διαθέτει το 40% του μ.κ. Θεωρητικά ανοιχτό μένει το θέμα της διανομής κερδών με τη μορφή μερίσματος (για τέλος Μαΐου αναμένεται η οριστική θέση/απάντηση του SSM), χωρίς ωστόσο η αγορά να προσβλέπει σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο (για τη χρήση 2022).

Θεαματική η χθεσινή αντίδραση για τη μετοχή, με άνοδο 3,32% στα 8,40 ευρώ. Αυξημένες συναλλαγές, με αγορές σε long τάση από τα 8,08 έως τα 8,44 ευρώ και κοντά σε νέο υψηλό 52 εβδομάδων. Στα 8,48 ευρώ τον Μάρτιο, θυμίζει ο Ηλίας Ζαχαράκης, με φορά υπέρβασης της ως άνω τιμής.

Από τις μετοχές-σηματωρούς της προεκλογικής περιόδου -και εύλογα- καταγράφει το τελευταίο διάστημα ενδιαφέρουσα πορεία στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

Εξι και η σημερινή συνεδριάσεις μένουν μέχρι την πρώτη κάλπη (της 21ης Μαiου) και πλέον κοντινή αντίσταση είναι στα 8,50 ευρώ, με ανθεκτική στήριξη στα 8,03 ευρώ.

Δεν έδειξε να ξαφνιάζεται η επενδυτική κοινότητα από το 3,57% στα 22,06 ευρώ, της Παρασκευής. Σε «νέο υψηλό» ο τίτλος, με αποτέλεσμα η αποτίμηση της εισηγμένης να ξεπεράσει το όριο και των 3 δισ. ευρώ (3,001 δισ.) με συγκριτικά αυξημένες συναλλαγές.

Λίγο ως πολύ προδιαγεγραμμένη η ανοδική πορεία, καθώς η διοίκηση (στις 11/4) είχε αναφερθεί σε αύξηση πωλήσεων 33% στο 3μηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου, σε συνέχεια αυξημένων στα 949,38 εκατ. ευρώ εσόδων το 2022 (+14,12% σε σχέση με το 2021). Παράλληλα, προέβλεπε καθαρά κέρδη 2023 στα 270 με 275 εκατ.

v
Απόρρητο