Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πωλήθηκε σε Ισραηλινούς η Intracom Defense

Οι μετοχές μεταβιβάζονται από θυγατρική του ομίλου Intracom, την Intracom Technologies, έναντι τιμήματος 60 εκατ. ευρώ, στην Israel Aerospace Industries.

Πωλήθηκε σε Ισραηλινούς η Intracom Defense

Εκλεισε η πώληση του 90,91% της Intracom Defense στους Ισραηλινούς της Israel Aerospace Industries.

Οι μετοχές μεταβιβάζονται από θυγατρική του ομίλου Intracom, την Intracom Technologies, έναντι τιμήματος 60 εκατ. ευρώ.

Οι δύο πλευρές βρίσκονταν σε πολύμηνη διαπραγμάτευση, η οποία μετά τον Μάρτιο (σ.σ. το due diligence είχε ολοκληρωθεί από τον Δεκέμβριο) επικεντρώθηκε στην αποτίμηση της μελλοντικής αξίας που θα έρθει από υλοποιούμενες επενδύσεις. Η καθαρή θέση της Intracom Defense στις 31/12/2022 διαμορφώθηκε σε 72,2 εκατ. ευρώ.

Η Intracom, κατά την ίδια ημερομηνία, ταξινόμησε το ποσοστό της στην IDE στα κατεχόμενα προς πώληση ενώ προχώρησε σε αντιλογισμό πρόβλεψης απομείωσης 3,3 εκατ. ευρώ, λόγω επανεκτίμησης ακινήτων ιδιοκτησίας Intracom Defense.

Η ανακοίνωση της Intracom

Η INTRACOM HOLDINGS (ATHEX: INTKA) ανακοινώνει ότι, η INTRACOM TECHNOLOGIES S.a.r.l, θυγατρική του Ομίλου INTRACOM HOLDINGS, υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία με την ISRAEL AEROSPACE INDUSTRIES Ltd (IAI) για την πώληση και μεταβίβαση ποσοστού 90,91%, ήτοι 23.103.305 Ονομαστικών μετοχών της INTRACOM DEFENSE (IDE), ελληνικής εταιρείας με μακροχρόνια διεθνή παρουσία και αξιοσημείωτη εξαγωγική δραστηριότητα στον χώρο των Αμυντικών συστημάτων. Σημειώνεται ότι το υπόλοιπο ποσοστό 9,09% μετοχών της IDE ανήκει σε ανώτατα και ανώτερα στελέχη της IDE.

Η αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε € 60 εκατ. περίπου και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του β΄τριμήνου του 2023, εφόσον έχουν πληρωθεί οι προβλεπόμενοι όροι και αιρέσεις και έχουν χορηγηθεί οι απαραίτητες εγκρίσεις.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v