Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Την προσεχή Δευτέρα-Τρίτη διοργανώνεται στο Λονδίνο το 1ο Greek Investment Conference από τη Morgan Stanley για λογαριασμό της ΕΧΑΕ.

Το πρώτο με προγραμματισμένη τη φυσική παρουσία του πρωθυπουργού, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη εύλογα να επιχειρεί να περάσει ένα θετικό μήνυμα προς τις αγορές.

Προφανώς αυτό επιθυμεί η εγχώρια επιχειρηματική-επενδυτική κοινότητα. Ωστόσο, με τον αποκαρδιωτικό αριθμό των μόλις 15.635 κωδικών τον Οκτώβριο, για ποια επενδυτική κοινότητα να αναφερθείς, πολύ δε περισσότερο όταν τον Σεπτέμβριο ήταν 17.781 ενεργοί. Και 31.533 τον Φεβρουάριο, δηλαδή σε διάστημα 8 μηνών οι ούτως ή άλλως λίγοι έγιναν λιγοστοί, ελάχιστοι.

Με απώλειες 2,30% στα 5,96 ευρώ η μετοχή της Epsilon Net στην χθεσινή συνεδρίαση. Αποτίμηση στα 323 εκατ. ευρώ.

Με βάση τη συμφωνία πώλησης του 7,5% του μ.κ. στην Εθνική στην τιμή των 7,4 ευρώ/μετοχή
(ιστορικά υψηλή Απριλίου), η αναλογούσα αποτίμηση ήταν πάνω από 400 εκατ. ευρώ, ήτοι -σχεδόν- 20 φορές
τα ebitda της εξειδικευμένης και καινοτόμου εταιρείας. 

Συγκριτικά πάντα όλος ο holding όμιλος της Quest αποτιμάται στα 469,1 εκατ. (μόλις 69 περισσότερο από την αποτίμηση πώλησης του 7,5% του μ.κ. της Epsilon Net). Με τη Space στα 41,32 εκατ., την Entersoft στα 118,5 εκατ., για να μην αναφερθούμε σε Ιλυδα, Logismos.

Στα 12,37 ευρώ με απώλειες 2,60% η μετοχή στη χθεσινή συνεδρίαση. Δύο και σήμερα για τη σέντρα του Μουντιάλ, με τον αγώνα Κατάρ-Ισημερινός, με επενδυτές και παίκτες να παίρνουν θέσεις.

Τεχνικά, με τη μέτρηση του Ηλία Ζαχαράκη, stop στα 12,34 πολύ κοντινό/σφικτό, με αντίσταση στα 12,50 ευρώ. Στα 13,18 η κύρια, συνεκτιμώντας τη διάρκεια του Παγκόσμιου Κυπέλλου, με τον τελικό να διεξάγεται στις 18 Δεκεμβρίου.

Στις 28-29 Νοεμβρίου το Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο διοργανώνεται στο Λονδίνο, αντικαθιστώντας την παραδοσιακή διημερίδα της ΕΧΑΕ, επί σειρά ετών στην αγγλική πρωτεύουσα, με την προσδοκία πως η νέα αρχή -υπό την αιγίδα της Morgan Stanley- θα αποτελέσει το έναυσμα για την ουσιαστική αναβάθμιση της χρηματιστηριακής κοινότητας.

Μένει να φανεί.

Ωστόσο η συμμετοχή και μη εισηγμένων εταιρειών εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της διοίκησης της ΕXΑΕ για προσέλκυση εταιρειών να ενταχθούν χρηματιστηριακά.

Ως καλύτερα του αναμενόμενου τιμολογήθηκαν τα στοιχεία πληθωρισμού Οκτωβρίου των ΗΠΑ.

Στο 7,7% αντί πρόβλεψης 7,9% και από 8,2% τον Σεπτέμβριο, με τους traders να στήνουν ένα μικρό πάρτι στη Wall Street.

Πληθωρισμός που στάθηκε αφορμή για αξιωματούχους της Fed αλλά και για διαχειριστές, αναλυτές να θεωρήσουν πιθανό ένα πιο συγκεκριμένο μήνυμα ως προς την επιβράδυνση του ρυθμού αύξησης των επιτοκίων.

Στις 13-14 Δεκεμβρίου η επόμενη -και τελευταία για το 2022- συνεδρίαση της Fed, με τη χθεσινή εμφάνιση της Lael Brainard (Bloomberg) να εκλαμβάνεται ως μήνυμα για νέα αύξηση, αλλά 50 μονάδων βάσης.

v
Απόρρητο