Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 5 2013

Όλα έχουν τα όριά τους...

Συνεχίζει να απειλεί ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, στο γνωστό, μονότονο μοτίβο... πως δεν έχει δόση εάν δεν γίνουν νέες απολύσεις. Πλέον ο υπουργός επαναλαμβάνεται μονότονα, όπως οι προκάτοχοί του σε σημείο που ακόμη και πρώην συνεργάτες του (στο ΙΟΒΕ) δυσανασχετούν με τη στεγνή, αντιαναπτυξιακή, μονόδρομη κι ενίοτε μη κατανοητή (με όρους οικονομίας) πολιτική του, πολιτική της τρόικας.

Η προειδοποίηση του Ευ. Μυτιληναίου δεν ξαφνιάζει τους νουνεχείς παρατηρητές των εξελίξεων, καθώς ο επιχειρηματίας βάλλει εναντίον της υψηλής φορολογίας στην παραγωγή(*). Μένουμε Ελλάδα για να συμβάλουμε στην επανεκκίνηση, αλλά υπάρχουν και όρια, λέει ο γνώστης Ευ. Μυτιληναίος.

Και δεν είναι ο μόνος αλλά ούτε κι ο τελευταίος, φοβούμεθα, που ενίσταται για την ακολουθούμενη υφεσιακή πολιτική που παράγει όλο και μεγαλύτερη ύφεση/ανεργία/συρρίκνωση ζήτησης-κατανάλωσης-παραγωγής. Που ακολουθεί μία ανερμάτιστη φορολογική πολιτική(;), αντιαναπτυξιακού αποτελέσματος, αντιεπενδυτική πέρα ως πέρα. Είχαν προηγηθεί οι προειδοποιήσεις είτε των ανθρώπων του Τιτάνα (Δημ. Παπαλεξόπουλου) και της ΒΙΟΧΑΛΚΟ (Κων. Κεφάλα) είτε παραγόντων του εμπορίου, των φοροτεχνών, πολλών κλάδων, δραστηριοτήτων.

Το μήνυμα είναι ένα, και όσο περνά ο καιρός όλο και πιο αγωνιώδες: ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ -ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ- ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ!

(*) Αλήθεια, σε ποιο οικονομικό εγχειρίδιο του... Δημοτικού συνιστά πολιτική η «ποινικοποίηση» της κατανάλωσης; Βάσει ποιας λογικής το «χτύπημα» της κατανάλωσης συμβάλλει στην άμβλυνση ενός συνεχούς 6ετούς θανατηφόρου σπιράλ;

σ.σ: Σε σημείο καμπής ο δείκτης τραπεζών, με τον Ηλία Ζαχαράκη να αποτυπώνει διαγραμματικά και τεχνικά τη βραχυπρόθεσμη τάση.

-Στόχος: 135-140 μονάδες
-Στήριξη: 124-125 μονάδες
-Στοπ: 122 μονάδες

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v