Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 12 2014

Γιατί «έτρεξαν» στο ταμπλό Εθνική και ΓΕΚ Τέρνα

ΕΤΕ: Σε εισροές κεφαλαίων- κυρίως αμερικανικών οίκων- λόγω των επικείμενων αλλαγών στους δείκτες FTSE και δευτερευόντως στον σχεδιασμό για τη Finansbank αποδίδουν παράγοντες της αγοράς το νέο ξέσπασμα της Εθνικής.

Έως τα 3,98 ευρώ αντέδρασε η μετοχή της ΕΤΕ με σταθερές εισροές-συναλλαγές από τα 3,75 ευρώ στην αρχή της συνεδρίασης, ενώ σε «μόχλευση» βρίσκεται και το warrant της τράπεζας.

Από τις 6 Μαρτίου το Euro2day.gr είχε αναφερθεί σε ποιες τράπεζες κερδίζουν από το rebalancing του FTSE, με τις αλλαγές να τίθενται σε ισχύ από τις 24 Μαρτίου. Στην Εθνική Τράπεζα υπολογιζόταν πως θα εισέλθουν κεφάλαια της τάξης των 51,4 εκατ. ευρώ (αναλογούν σε 9,04 εκατ. μετοχές).

Ωστόσο μην διαφεύγει της προσοχής πως τις τελευταίες μέρες Γερμανοί (Deutsche Bank) και Αμερικάνοι (BofA)
«φουσκώνουν» την τιμή-στόχο προς τα 4,50 ευρώ.

Πάντως όσον αφορά την... τύχη της Finansbank καλά ενημερωμένη πηγή υποστηρίζει πως ακόμη δεν υπάρχει συγκλίνουσα θέση των «τριών» της διοίκησης, ενώ πρώιμη θεωρεί τη σχετική εικοτολογία αρμόδια πηγή του οικονομικού επιτελείου.

 

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Σε νέα υψηλά -στα 3,92 ευρώ- συνέχισε εχθές η μετοχή της ΓΕΚ Τέρνα αφήνοντας χαμηλότερα το χθεσινό των 3,89 ευρώ. Πλέον η τιμή του τίτλου επιστρέφει σε επίπεδα αρχών Φεβρουαρίου 2011.

Τεχνικά ενδεχόμενη ανοδική διάσπαση και των 3,95 ευρώ ανοίγει διάπλατα τον δρόμο προς τα 4,5-4,7 ευρώ που αντιστοιχούν σε τιμές Ιουλίου 2010, όταν ξεκινούσε ο μεγάλος κύκλος διόρθωσης του «χαρτιού».

Το μεγαλύτερο μέρος των αρκετών και σήμερα συναλλαγών αποδίδεται σε ξένους παίκτες, οι οποίοι έχουν σταθερά long θέση στη μετοχή από την ημέρα της υπογραφής της συμφωνίας ΗΡΩΝ - Qatar Petroleum (στις 5/3).

Στα 369,4 εκατ. ευρώ η τρέχουσα αποτίμηση της εταιρείας μετά το χθεσινό κλείσιμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v