Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 15 2015

Βολές για... Alpha, ΕΤΕ, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίο, ΜΟΗ

ΑΓΟΡΕΣ. Λίγο έως πολύ αναμενόμενη και φυσιολογική η υποχώρηση των ξένων χρηματιστηρίων μετά τα τελευταία διαδοχικά «νέα υψηλά». Σε κομβικό σημείο και ο δείκτης VIX καθώς πλησιάζει κρίσιμες περιοχές. Σε χαμηλό 6 ετών η ανάπτυξη της Κίνας, «έγραψε» ρυθμό 7% στο πρώτο τρίμηνο.

ΕΚΤ. Ακριβώς όσο ζητούσε η ΤτΕ, ακριβώς όσο χρειαζόταν το σύστημα κι αυτήν τη φορά. Στα 800 εκατ. ευρώ ο ELA, στα 4 δισ. ευρώ το περιθώριο για τις τράπεζες.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ. Πίεζαν για συμφωνία μέχρι τέλος Απριλίου οι τραπεζίτες, διάβαζα στα ΜΜΕ. Εάν, όπως όλα δείχνουν, υπάρξει και νέα παράταση/μετάθεση (αυτήν τη φορά) προς τις 11 Μαΐου ο κλάδος θα δοκιμαστεί σε νέα ιστορικά χαμηλότερα.

ΕΦΟΔΟΣ ή αρχαιο...ελληνιστί γιουρούσι. Απολαυστικός ο Φώτης Κόλλιας στο σχετικό θέμα του για την έφοδο πολιτευτών και συνδικαλιστών στον κρατικό μηχανισμό. Στις 4.850 ευρώ/μηνιαίως οι αποδοχές κάθε γενικού γραμματέα. Πως είπατε...;

ΤΧΣ. Εν τέλει με τη θέση του προέδρου του Ταμείου τι γίνεται; Εμπλοκή με την επιλογή Παν. Ρουμελιώτη -αναμενόμενη λόγω του γνωστού κωλύματος- (καλά αφού ήξεραν γιατί διέρρεαν... αφού χρειαζόταν και αλλαγή της ισχύουσας νομοθεσίας), να υποθέσω πως η «σιδηρά κυρία» εκτελεί και χρέη προέδρου. Προσωρινά και βλέπουμε...

ALPHA BANK. Εδώ και καιρό το διάγραμμα «προλέγει» το αναπόφευκτο. Στο 0,24 ευρώ το «νέο χαμηλό» με το 0,22 ευρώ στήριξη πριν το... δεκάλεπτο.

ΕΤΕ. Κράτησε όσο κράτησε στο 1,10 ευρώ αλλά το χθεσινό -5,26% στο 1,08 ευρώ μας προβληματίζει ιδιαίτερα.

FT 25. Για διάσπαση τριγώνου κάνει λόγο ο Ηλίας Ζαχαράκης (Fast Finance) και μετράμε τις στηρίξεις στις 223 και στις 220 μέχρι τις 209,48 που «βλέπει» η ομάδα του Trader's. Περισσότερα στην ειδική ενότητα του euro2day- Stocklearning και του Trader's Mag.

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ. Στα σχεδόν 10 δισ. ευρώ η συνολική αποτίμηση και των 4 συστημικών ομίλων, όταν μόνο πέρυσι, στον δεύτερο γύρο ΑΜΚ, είχαν αντληθεί περί τα 8,5 δισ. ευρώ. Στον επόμενο, στον τρίτο, με κάτι τις λιγότερα τα «ξένα χέρια» θα αποκτήσουν το μεγαλύτερο μέρος του ΤΧΣ. Και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παρακαλώ.

ΟΠΑΠ. Όλοι οι καλοί στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΠΑΠ. Μέχρι και ο παλιός μας γνώριμος από την ΔΕΗ, Stephen Butt με το λονδρέζικο Silchester. Και μέρισμα έχει ο Οργανισμός και προκήρυξη για VLTs, και... ιπποδρομιακό αργότερα. Ετήσιο ρυθμό 10% μέχρι το 2017 έβλεπε τελευταία η Eurobank Equities. Στα 2,81 δισ. ευρώ η αποτίμηση του Οργανισμού.

ΑτΕ. Απόφαση «καταπέλτης» δικαιώνει το Αλουμίνιο, γράφει ο δάσκαλος Μιχάλης (Καϊταντζίδης). Από τα 5,70 ευρώ «μαζεύτηκε» εχθές ο Μυτιληναίος, από τα 8,45 ευρώ η ΜΕΤΚΑ.

ΜΟΗ. Θεαματικό 7,42% στα 7,24 ευρώ με 2,5 εκατ. ευρώ. Να υποθέσω πως η πρόσφατη παρουσίαση του ομίλου στο Oil & Gas του Λονδίνου (και η μεθοδική δουλειά του Πέτρου Τζαννετάκη) ήταν αποτελεσματική.

...ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ. Δεν το βλέπω να... λιάζεται σήμερα το ΧΑ. Νέφωση και γκριζάδα, από το πρωί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v