Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 3 2015

Κάθε... αρχή και δύσκολη

Και επίσημα σήμερα, Δευτέρα 3 Αυγούστου, η επαναλειτουργία του Χ.Α., με τις λεπτομέρειες για τα διαδικαστικά της συνεδρίασης αναλυτικά στο σχετικό θέμα.

Συμπληρωματικά ο Στέφανος Κοτζαμάνης αναφέρεται σε πιο μεσο-μάκρο ζητήματα, που αφορούν και στο Χ.Α., ο δε Θανάσης Σταυρόπουλος στην πιο βραχυπρόθεσμη εικόνα, που έχει διαμορφωθεί και προοιωνίζεται "νότια" κίνηση.

Για τον αναλυτή Μάκη Βελλιανίτη οι 652 μονάδες αποτελούν το κριτήριο της βραχυπρόθεσμης τάσης, επίπεδο που εάν παραμείνει αλώβητο στις πρώτες συνεδριάσεις του μήνα, τότε η τάση (κατά κάποιο τρόπο) συνεχίζεται από το σημείο... διακοπής (της Παρασκευής 26ης Ιουνίου) και όσο και εάν ακούγεται/διαβάζεται τολμηρό παραμένει ανοδική.

Στην αντίθετη περίπτωση, ο Γ.Δ. οπισθοχωρεί προς το προηγούμενο "χαμηλό" των αρχών Ιουνίου 2012, δηλαδή προς τις 471 μονάδες.

Ο Γιώργος Μάρκοβιτς (από την ομάδα ανάλυσης The Trader's Diary) αναλύει μία αρκετά αιρετική προσέγγιση για το τι μέλλει γενέσθαι... εκτιμώντας πως εκ των πραγμάτων η πτώση των τιμών είναι αναπόφευκτη, γιατί θα προστεθούν και οι πιέσεις από μετόχους που τα capital controls τους έχουν επιχειρηματικά καταστρέψει και θα πουλάνε αλόγιστα για να μπαλώσουν ανοίγματα της πραγματικής οικονομίας.

Αλλά τα κραχ δημιουργούν και ανέλπιστες ευκαιρίες μόλις ολοκληρωθούν. Το πώς θα αντιμετωπίσει ο καθένας μας την αγορά είναι προσωπική του υπόθεση και έχει άμεση σχέση με το επενδυτικό του προφίλ όπως αυτό διαμορφώθηκε τις τελευταίες εβδομάδες. Η προσωπική μου αντιμετώπιση είναι η εξής:

Εκτίμηση πως η τιμή ανοίγματος της Δευτέρας θα απέχει αρκετά από τα χαμηλά της ημέρας, έτσι ορισμένοι θα προσπαθήσουν να μειώσουν αισθητά τη θέση τους στο άνοιγμα της συνεδρίασης.

Ο Γιώργος Μακροβίτης εκτιμά πως σε περίπτωση που μέσα στην ημέρα οι τιμές στο ταμπλό είναι ουσιαστικά χαμηλότερες, τουλάχιστον με διψήφιο ποσοστό από εκεί που πωλήθηκαν, ορισμένοι θα τις αναπληρώσουν με περίπου τα ίδια κεφάλαια καταλήγοντας σε μεγαλύτερο αριθμό τίτλων. Αυτό πιθανόν να επιχειρηθεί για 2-3 συνεδριάσεις.

Με νέα χρήματα θα περιμένουν να έρθει η συνεδρίαση, αργότερα μέσα στην εβδομάδα, που μετά τις 11 π.μ. η VWAP (μέση σταθμική τιμή ημέρας, που δημοσιοποιεί δωρεάν και το Euro2day.gr με καθυστέρηση) διασπάσει προς τα πάνω τη μέση τιμή VWAP του κλεισίματος των 2 τελευταίων συνεδριάσεων. Αυτό προφανώς δεν θα μπορέσει να γίνει τη Δευτέρα, γιατί οι 2 τελευταίες συνεδριάσεις έγιναν σε υψηλές τιμές τον Ιούνιο, αλλά ελπίζω από Τετάρτη να υπάρξουν τέτοιες ευκαιρίες.

Στα υπόψη:

- άμεση ρευστότητα 10 δισ. ευρώ για τις τράπεζες, μετά τη συμφωνία, εξετάζει η ΕΚΤ,

- τεχνικά οι 666 μονάδες παραμένουν ισχυρό σημείο αναφοράς για τον Γ.Δ., όπως εδώ και καιρό έχει αναφερθεί σε σχετική ανάλυση του Βασίλη Μαρκάκη,

- για DAX και DJIA η τεχνική εικόνα παραπέμπει σε δοκιμασία χαμηλότερων περιοχών (για DAX, πιθανές στηρίξεις στις 11.340, 11.227, 11.092 ή 10.899 μονάδες για DOW στις 17.368-17.306 ενώ σε ενδεχόμενη διάσπαση αναπόφευκτα χάνονται οι...17.000 μον.),

- προσοχή για το ευρώ στα 1,0722 $ και στα 1,0807 $,

- Επενδυτικά Προφίλ http://bit.ly/Gem_at_TRADERS και

Σύγχρονα επενδυτικά εργαλεία http://bit.ly/Gem_at_Traders_M...

σ.σ. από την αρχή της συνεδρίασης θα επιχειρηθεί να υπάρξει ροή βραχυπρόθεσμων τεχνικών προσεγγίσεων (μετρήσεις, διαγράμματα δεικτών, μετοχών του ft25 αλλά και σηματωρών...) ενώ χρήσιμη θα είναι κάθε δική σας συνδρομή, παρατήρηση, "μέτρηση", υπενθύμιση κ.λπ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v