Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 30 2016

Η Housemarket ανοίγει το δρόμο

Η επιτυχής έκβαση του εγχειρήματος του ομίλου Fourlis να αντλήσει κεφάλαια έως 40 εκατ. ευρώ μέσω του νέου θεσμού, που «τρέχουν» Χρηματιστήριο και Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς φαίνεται πως προσελκύει ήδη το ενδιαφέρον και άλλων επιχειρήσεων πέραν όσων έχουν εκδηλώσει αρμοδίως την πρόθεση για την έκδοση εταιρικών ομολόγων.

Στο σχετικό θέμα σημειώνεται, πως καλύφτηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, η δημόσια εγγραφή για το ομολογιακό δάνειο της Housemarket Α.Ε., θυγατρικής της Fourlis της και συγκεντρώθηκε το μέγιστο ποσό του εύρους που είχε ορίσει η εταιρία, δηλαδή 40 εκατ. ευρώ.

Το εγχείρημα της HouseMarket συζητείται τις τελευταίες μέρες στην επιχειρηματική κοινότητα και δεν είναι τυχαίο πως στο διάστημα των εγγραφών (από τις 28 Σεπτεμβρίου) αρκετοί επιχειρηματίες και βασικοί μέτοχοι ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Δεδομένης της δεινής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει (και) η πραγματική οικονομία, το επιχειρείν αλλά και της υποχρηματοδότησης από το τραπεζικό σύστημα η «νέα αγορά εταιρικών ομολόγων» εύλογα παρουσιάζει ενδιαφέρον και για τους επιχειρηματίες και για τους καταθέτες/εν δυνάμει επενδυτές.

Το γεγονός πως απευθύνεται από τον μικροκαταθέτη (των 1.000 ευρώ) μέχρι τον μεγάλο και τον θεσμικό (των 100.000 ευρώ) δείχνει ότι αφορά κυρίως την εσωτερική αγορά και όχι τις εξειδικευμένες (Λουξεμβούργου, Λονδίνου κ.ά) και δημιουργεί νέα δεδομένα στην χειμαζόμενη αγορά.

Να σημειωθεί μάλιστα ότι προσφέρει κουπόνι με απόδοση 5%

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μεταξύ των υποψηφίων φακέλων επεξεργάζεται και δελτίο εταιρείας του ενεργειακού τομέα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v