Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 4 2016

Διπλό «άδειασμα»

Ενα σταθερό Αιγαίο είναι προς το συμφέρον όλης της περιοχής, ήταν η απάντηση/θέση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στις τελευταίες αναθεωρητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Πάγια θέση... Ποντίου Πιλάτου της Ουάσιγκτον σε ανάλογα ζητήματα αιχμής μεταξύ Αθηνών - Αγκυρας, έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά την ανάλογης «ουδετερότητας» θέση του Βερολίνου (δεν είδα, δεν γνωρίζω...), σε συνέχεια της ομοβροντίας δηλώσεων από την πλευρά της γείτονος, η οποία αναβαθμίζει και ποιοτικά τις διεκδικήσεις της.

Επί της ουσίας, οι ΗΠΑ δεν αποκλίνουν της παραδοσιακής γραμμής τους (που σε εύθετο χρόνο θα διευκολυνόταν και από την προοπτική συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων πετρελαίου, διέλευση αγωγών κ.λπ.), καλύπτοντας στη συγκεκριμένη περίπτωση τον Ρ.Τ. Ερντογάν.

Προσοχή, μη χάσετε (και) την Ελλάδα... Πού στοχεύει ο Ερντογάν, ποιος ο ρόλος της Αμερικής, σημειώνεται στο άρθρο του Δημήτρη Γ. Απόκη, με τον έγκριτο συνάδελφο και αναλυτή (επί αμερικανικών θεμάτων) να απευθύνεται κυρίως στους πέραν του Ατλαντικού συμμάχους.

Με την αφορμή της ανάληψης των καθηκόντων του νέου πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Ειρήσθω εν παρόδω, στην ατζέντα του Αμερικανού διπλωμάτη το θέμα του χρέους είναι -απ' ό,τι πληροφορούμεθα- στην πρώτη τριάδα.

Οπως πολύ ψηλά, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, είναι και το θέμα του υποθαλάσσιου αγωγού Ισραήλ - Κύπρου - Ελλάδας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v