Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 24 2016

ΔΕΗ: Στα προ Brexit επίπεδα

Εως τα 3,04 ευρώ η μετοχή της ΔΕΗ, με αυξημένες συναλλαγές και ανάλογο τζίρο. Η μετοχή επιστρέφει ανοδικά στα επίπεδα της 21ης Ιουνίου, δηλαδή στις προ Brexit τιμές και αφού στις 6 Ιουλίου είχε υποχωρήσει έως τα 2,29 ευρώ.

Μόνο από την εικόνα του τζίρου τις τελευταίες δύο εβδομάδες, είναι εμφανές πως στη μετοχή έχουν τοποθετηθεί -προφανώς- βραχυπρόθεσμα κεφάλαια αλλά και επενδυτικά -σε μικρότερη έκταση, κατά πάσα πιθανότητα.

Η ουσία είναι πως η τάση για τη μετοχή έχει αλλάξει και σε σχέση με την προηγούμενη αναφορά μας (Περιμένοντας τον ΑΔΜΗΕ, στις 12 Οκτωβρίου) η διαφορά αποτυπώνεται και στο ταμπλό.

Από τη φάση που για τη μετοχή «δινόταν μάχη» για την υπέρβαση των 2,83 ευρώ -όπως σημειωνόταν στις 12/10- στην τωρινή με Ιταλούς και Κινέζους να υποβάλλουν τις προσφορές τους, ενώ όπως σημειώνει ο Μιχάλης Καϊταντζίδης, ΔΕΗ-CMEC επιδιώκουν ισχυρή συμμαχία για ενεργειακά projects.

Στην ανάρτησή μας της 12ης/10 σημειώναμε πως ενδεχόμενη πειστική υπέρβαση των 2,83 ευρώ (η μετοχή είχε αντιδράσει εκείνη την ημέρα έως τα 2,90 ευρώ), θα άνοιγε τον δρόμο για το 3άρι, με σημαντική αντίσταση-στόχο τα 3,16 ευρώ.

Με τη μέχρι τώρα -για σήμερα- εικόνα της μετοχής, η τάση παραμένει ενεργή.

Θυμίζω πως στην ανάρτησή μας της 12ης/10 είχαν εκφρασθεί από φίλους της στήλης αντίθετες ή επιφυλακτικές εκτιμήσεις και εύλογες ενστάσεις. Ωστόσο, όπως και τότε, έτσι και τώρα, επιχειρούμε να δούμε τη μετεξέλιξη της «υφιστάμενης ΔΕΗ» (με τα χίλια όσα προβλήματα και παθογένειες) σε μία «νέα-Επιχείρηση» σε έναν εντελώς διαφορετικό ενεργειακό χώρο -όπου οι ιδιώτες θα έχουν ολοένα μεγαλύτερο ρόλο.

Συνακόλουθα θεωρώ θέμα χρόνου και συγκυρίας τη λειτουργία μίας ενεργότερης χρηματιστηριακής αγοράς/κλάδου «ενέργειας», που θα συμπεριλαμβάνει και αρκετά νέα ονόματα, πιθανότατα τις θυγατρικές των ήδη εισηγμένων. Το σχέδιο είναι παλιό (από το 2014) και σε εύθετο χρόνο θα μπορούσε να υλοποιηθεί.

Κλείνοντας να συμπληρώσω, παραπέμποντας στην ίδια ανάρτησή μας, πως «...είναι η νυν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που προχωρά ένα πρόγραμμα απόσχισης κλάδων, δραστηριοτήτων, διάθεσης μειοψηφικών μεριδίων σε επενδυτές, που ουδεμία προηγούμενη είχε τη δυνατότητα να υλοποιήσει».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v