Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 20 2019

Attica Bank: Με... 290%

Μπορεί ο τραπεζικός κλάδος να έχει «διπλώσει» από την αρχή του έτους, μπορεί η Πειραιώς να έχει βγάλει μία αντίδραση της τάξεως του 278,10%, ωστόσο είναι η μετοχή της μη συστημικής Attica Bank που έχει αντιδράσει κατά 290,23% στο ίδιο διάστημα.

Από τα ιστορικά χαμηλά του 0,092 (την 1η Φεβρουαρίου) στο 0,4355, με την τράπεζα να αποτιμάται πλέον λίγο πάνω από τα 200 εκατ.

Λίγο ως πολύ γνωστά τα προβλήματα που αντιμετώπισε και η μη συστημική Attica Βank, ωστόσο η διοίκηση καταβάλλει προσπάθειες να «γυρίσει σελίδα» και να διεκδικήσει το μερίδιο που της αναλογεί, στην τραπεζική αγορά, στο χρηματιστηριακό ταμπλό.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Αναστασίας Παπαϊωάννου (1η Οκτωβρίου), η Attica Bank έχει ως στόχο τον διπλασιασμό του ισολογισμού της μέσα στην επόμενη 5ετία, με τους Κώστα Μητρόπουλο -πρόεδρο- και Θεόδωρο Πανταλάκη να σημειώνουν πως η τράπεζα είναι πλήρως ανακεφαλαιοποιημένη, ενώ όσον αφορά στα μη εξυπηρετούμενα, μετά τις δύο τιτλοποιήσεις, έχουν μειωθεί στα 800 εκατ. NPEs, εκ των οποίων τα 415 είναι NPLs.

Ωστόσο αυτό που μου κίνησε την περιέργεια και άρχισα να παρακολουθώ (και) την χρηματιστηριακή πορεία της, ήταν η πληροφορία σύμφωνα με την οποία άνθρωποι της διοίκησης είχαν μία εκτός προγράμματος, ανεπίσημη συνάντηση με τον Andrea Enria, όταν ο επικεφαλής του SSM είχε έρθει στην Αθήνα.

Ακολούθησαν τα stress tests της Τραπέζης της Ελλάδος για τις μη συστημικές, η ανάληψη της ειδικής διαπραγμάτευσης από την έμπειρη ομάδα της Eurobank Equities.

Και τέλος, στις 15 Νοεμβρίου τα αποτελέσματα των ελέγχων της ΤτΕ, που πέρασε η Αttica Bank, όπως και οι Optima, Praxia, Aegean Baltic Bank. Για ορισμένες συνεταιριστικές δόθηκε περιθώριο ενός έτους για να ενισχύσουν τα κεφάλαιά τους.

Στο δια ταύτα, η μετοχή της Αttica Bank και εμπορευσιμότητα που διευκολύνει την είσοδο-έξοδο έχει και ικανοποιητική μεταβλητότητα και τάση long σε ετήσια «μέτρηση».

Συνεπώς, θα μπορούσε να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω και στην εγχώρια τραπεζική και στο χρηματιστηριακό ταμπλό;

Το πιθανότερο, εκτιμώ πως ναι. Για να δούμε...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v