Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 16 2020

ELVAL: Είναι (κυρίως) το κόστος ενέργειας

Για τις ευρύτερες διαστάσεις από τα εγκαίνια μίας νέας επένδυσης, που προσέλαβε η χθεσινή εκδήλωση της
Elval, ο Στέφανος Κοτζαμάνης έχει το αναλυτικό ρεπορτάζ. Εκδήλωση για τη λειτουργία του νέου τετραπλού έλαστρου, που ήδη η βιομηχανία αλουμινίου έχει θέσει σε λειτουργία εδώ και λίγες εβδομάδες.

Εγκαίνια με διττή σημασία, τόσο λόγω της παρουσίας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και για τα μηνύματα, που προς πάσα κατεύθυνση απηύθυνε ο πρόεδρος του ομίλου Μιχάλης Στασινόπουλος.
Ο μεν πρωθυπουργός εστίασε και στις ευκαιρίες για την ανάπτυξη (και) της βιομηχανίας, με αναφορές και για την παραγωγική αξιοποίηση των κονδυλίων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης. Για το συγκεκριμένο, δείγμα γραφής θα έχουμε Παρασκευή-Σάββατο, για το πώς δηλαδή «βλέπει» το Βερολίνο τη συγκεκριμένη διαδικασία. Προς τούτο και η δημιουργία-λειτουργία της Επιτροπής Πισσαρίδη, στελεχωμένης με γνώστες της οικονομίας, θεωρητικά και πρακτικά.

Ο δε επικεφαλής του ομίλου, για πολλοστή φορά, επισήμανε την αδήριτη ανάγκη για ανταγωνιστικό κόστος ενέργειας. Πάγιο αίτημα του ομίλου (αλλά και άλλων ενεργοβόρων της εναπομείνασας εγχώριας βαριάς βιομηχανίας ), που για χρόνια (και κυβερνήσεις) δεν φαίνεται να ικανοποιείται.

Να υποθέσω πως και για το συγκεκριμένο θα έπρεπε... προχθές να έχει συσταθεί μία «επιτροπή», ένας φορέας και... χθες να έχει εξευρεθεί λύση;

Για να δούμε, αυτοί οι κυβερνώντες τι θα πράξουν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v