Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 21 2021

Εισηγμένες: Επιφυλάξεις για το... τέταρτο 3μηνο

Σε νέο κοκτέιλ-μολότοφ με τις τιμές ενέργειας αναφέρεται η Αθηνά Καλαϊτζόγλου, καθώς το κόστος εκτοξεύθηκε 54% σε μόλις 48 ώρες.

Αρνητικός... πρωταθλητής η χώρα μας -από τις αρχές Νοεμβρίου-, με την επιχειρηματική-επενδυτική κοινότητα να επιχειρεί να προσδιορίσει το κόστος που θα έχει στα οικονομικά μεγέθη των εισηγμένων κατά το τέταρτο τρίμηνο.

Μπορεί τα αποτελέσματα του τρίτου να ήταν ανώτερα των προβλέψεων -όπως αναλυτικά σημείωνε ο Στέφανος Κοτζαμάνης, στις 30 Νοεμβρίου: Ο χάρτης των αποτελεσμάτων 9μηνου ή ακόμη Ξεχωρίζοντας τα 20 p/e που «βγάζουν μάτι» στα 9μηνα, στις 2 Δεκεμβρίου-, πλην όμως εδραία είναι η πεποίθηση της πλειονότητας των επαγγελματιών πως το διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου θα είναι υπό πίεση.

Και δεν είναι μόνο το ενεργειακό καθώς συνυπάρχουν το εφοδιαστικό (τα σταράτα λόγια του Βασίλη Φουρλή που ανέδειξε χθες ο ΧΑΜαιλέων), το έλλειμμα σε κεντρικό επίπεδο στις Βρυξέλλες (πιο δηκτικός για την προχειρότητα της πράσινης μετάβασης δεν θα μπορούσε να γίνει ο Ευάγγελος Μυτιληναίος και όλα όσα βιώνει καθημερινά η αγορά). Με πρόδηλο αντίκτυπο -εδώ και μέρες- σε ζήτηση/κατανάλωση.

Για αυτό οι πιο συντηρητικοί είναι της λογικής: να δούμε και το Q4 και ανάλογα πράττουμε.

Αλλοι πάλι προεξοφλούν την επίπτωση και προχωρούν σε μερική ρευστοποίηση θέσεων.

Πιθανότατα το τέταρτο τρίμηνο 2021 θα αποτελέσει σημαντική κρησάρα για τη συνέχεια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v