Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 27 2022

Τις πταίει;

«Πράσινο φως» της Κομισιόν σε Ισπανία και Πορτογαλία, για αποσύνδεση της τιμής του φυσικού αερίου από αυτήν της ηλεκτρικής ενέργειας για τους επόμενους 12 μήνες.

Οι κυβερνήσεις σε Μαδρίτη και Λισαβώνα -αμφότερες υπό την ηγεσία σοσιαλιστών πρωθυπουργών- καλούσαν τις Βρυξέλλες από το καλοκαίρι του 2021 να εφαρμόσουν μέτρα για τη μείωση των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας.

Αυτή είναι η μία πλευρά, η «ιβηρική εξαίρεση».

Η άλλη, η «βαλκανική», με αφορμή την επιστολή της ΕΒΙΚΕΝ -έβδομη(!) κατά σειρά- στη ΡΑΕ, με την Ενωση να υποστηρίζει, ότι «... οι παραγωγοί είναι αδιάφοροι ως προς τις τιμές που οι ίδιοι διαμορφώνουν...».

Αναλυτικό το σχετικό θέμα της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου έρχεται να επιβεβαιώσει τη διάσταση του προβλήματος, κατατάσσοντας την Ελλάδα στη θέση του... αρνητικού πρωταθλητή, εδώ και μήνες.

Η ουσία της υπόθεσης; Τον καταναλωτή ενέργειας, που είτε πρόκειται για μέλος της Ενωσης Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας (αριθμεί 27 εταιρείες-μέλη) είτε για τον τελευταίο ιδιώτη-γείτονά μου, είναι αυτός που καλείται να πληρώσει «έναντι» και «εκκαθαριστικά».

Και όταν έχει ως αντιδιαστολή την περίπτωση των Ισπανών και Πορτογάλων, ουδόλως τον ενδιαφέρει το... ποιος, πώς και γιατί, αλλά το τι γράφει ο λογαριασμός του.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v