Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 18 2022

H Mytilineos, τα Leopard και τα γλίσχρα 37 εκατ.

Εκτενές αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Die Welt αναφέρεται σε σχέδια συμπαραγωγής αρμάτων μάχης Leopard του εξοπλιστικού κολοσσού Kraus-Maffei-Wegman με τη ΜΕΤΚΑ της Mytilineos.

Και μόνο μία πρόχειρη ματιά στην ιστορία του ομίλου, από την αρχή της Kraus-Maffei στο Μόναχο (1931), την παραγωγή των πρώτων Leopard για την Bundeswehr, τη συγχώνευση με την Wegman & Co (1999) και εντεύθεν, καταδεικνύει τη διάσταση τόσο του δημοσιεύματος όσο και τη σημασία του για την ελληνική εταιρεία.

Επιβεβαιώνει -παράλληλα- τη διεύρυνση του διεθνούς αποτυπώματος της Mytilineos, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει προοπτικά για την εισηγμένη των 2,27 δισ. ευρώ. Εισηγμένη στο ΧΑ των χθεσινών «καθαρών» συναλλαγών μόλις 37 εκατ. πλήρης στρέβλωση και δυσαρμονία.

Αντίστοιχες εταιρείες σε μία αγορά λ.χ. της Φρανκφούρτης, της Νέας Υόρκης, θα δικαιολογούσαν εύλογη αποτίμηση σαφώς μεγαλύτερη.

Δυστυχώς, οκτώ μήνες μετά την αλλαγή διοίκησης στην ΕΧΑΕ ελάχιστα έχουν αλλάξει -επί της ουσίας και ως προς το αποτέλεσμα-, με το χθεσινό γλίσχρο των 37 εκατ. να αποκαλύπτει τη γύμνια της αγοράς μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v