Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Δεκ 28 2022

Να μην παραγραφεί

Με αφορμή την πρωτοβουλία της Ενωσης Ελλήνων Επενδυτών για την περιβόητη υπόθεση της Folli-Follie, η σημερινή ανάρτηση μας.

Θέμα ο κίνδυνος παραγραφής της σημαντικότερης υπόθεσης εξαπάτησης επενδυτών στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, που πλήττει διαρκώς και ενδεχομένως ανεπανόρθωτα το κύρος της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς και της Ελληνικής Οικονομίας εν γένει, όπως σημειώνεται στην (14σέλιδη) αίτηση εξαίρεσης που υπέβαλαν ενώπιον του ΔΣΑ οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας Νίκος Σακκάς και Γιάννη Κυριακόπουλου.

Εύλογη (όσο επιβεβλημένη και αυτονόητη) η αίτηση εξαίρεσης για την δίκη, με στόχο την απεμπλοκή της ποινικής δίκης (αλλά και όλων των εκκρεμών δικών στα πολιτικά δικαστήρια).

Από τις αρχές Μαϊου του 2018, που ξέσπασε το σκάνδαλο με τις αποκαλύψεις του fund QCM έχουν περάσει... αισίως 4,5 χρόνια, και όμως ακόμη η υπόθεση εξακολουθεί να κατατρύχει (και ) την επενδυτική κοινότητα. Για αυτό θα πρέπει η συγκεκριμένη ενέργεια της ΕΕΕ, της Πολιτικής Αγωγής και όλων όσων ενεργούν να έχει το προφανές αποτέλεσμα, της μη παραγραφής.

Αποτέλεσμα, που από κοινού με την επίλυση δομικών προβλημάτων του ΧΑ θα συμβάλει στην ενίσχυση της αξιοπιστίας στην προσπάθεια ουσιαστικής αναβάθμισης.

Οπως εύλογα τα σημειώνει ο Αλέξανδρος Μωραϊτάκης (στον Στέφανο Κοτζαμάνη).

Για να δούμε...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v