Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 31 2023

Κάνοντας «ταμείο»

Τελευταία συνεδρίαση μηνός Μαρτίου και πρώτου 3μήνου για το 2023. Μικτό το «ταμείο» για βραχυπρόθεσμους και μεσοπρόθεσμους επενδυτές, καθώς οι πρώτοι μετρούν μικρότερες ή μεγαλύτερες απώλειες, οι δεύτεροι μεγαλύτερα ή μικρότερα κέρδη.

Διακριτή η διαφοροποίηση/σύνθεση όσον αφορά στα τραπεζικά χαρτιά -με σημαντικό μερίδιο «γρήγορου χρήματος» και -σχεδόν- διπλάσια μεταβλητότητα (τόσο στην άνοδο όσο και στη διόρθωση) σε σχέση με τα blue chips αιχμής -κύριες επιλογές των ξένων funds.

Σε μία ολιγομελή ομάδα εισηγμένων/μετοχών -συμπεριλαμβάνονται στα δύο κύρια «καλάθια» των MSCI Standard Greece και GREK ETF-, οι θέσεις των funds είναι, στην πλειονότητά τους, μεσο-μακροπρόθεσμες, που πρακτικά σημαίνει ότι σε ορίζοντα 6-9-12 μηνών είναι -κατά κύριο λόγο- με θετικό πρόσημο. Γεγονός που διασφαλίζει -κατά το δυνατόν- τη μακροπρόθεσμα ανοδική φορά τους, όπως αυτή αποτυπώνεται είτε με νέα ιστορικά υψηλά είτε με πολυετή (8-12ετίας).

Τάση που ευτυχώς δεν περιορίζεται σε συγκεκριμένα blue chips-αιχμής του FTSE 25 αλλά και σε επιλεγμένα mid, ακόμη και small caps που στα επόμενα 3μηνα θα αναδειχθούν.

Σε μετοχές/εισηγμένες της «επόμενης ημέρας» (και παντός καιρού) αναφέρονται αναλυτές, επαγγελματίες της αγοράς που με γνώμονα και τα οικονομικά αποτελέσματα 2022 αναδεικνύονται διακριτά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v