Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 27 2023

Mytilineos: Μία ενδελεχής ματιά

Στις 15 Σεπτεμβρίου η τελευταία ανάρτηση της στήλης στην εισηγμένη. Εύγλωττος ο τίτλος: Επεκτείνεται διεθνώς, μειώνεται το ρίσκο, θεωρώντας πως η ανάπτυξη της εισηγμένης έχει εκθετικό χαρακτήρα.

Με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 9μήνου η σημερινή. Υπέρβαση του στόχου κερδοφορίας για το 2023 βλέπουν 10 αναλυτές, θα σταθώ στη Morgan Stanley που κάνει λόγο για ανάπτυξη σε πολλά μέτωπα, προτάσσοντας την αναβάθμιση της αξιολόγησης MSCI ESG σε ΑΑ+, φέρνοντας την εταιρεία μεταξύ των κορυφαίων στον κόσμο.

Θα κρατήσω το γεγονός πως, όπως σημειώνει η Optima, η Mytilineos ανακοίνωσε την υψηλότερη 3μηνιαία κερδοφορία της ιστορίας της το Q3/23.

Η Πειραιώς πιθανολογεί αναβάθμιση των ετήσιων προβλέψεων και της αποτίμησης συνυπολογίζοντας τις νέες συμφωνίες που ανακοίνωσε πρόσφατα στους τομείς μετάλλων και ενέργειας.

Εν κατακλείδι, με τζίρο πάνω από 4 δισ. στο 9μηνο και καθαρά κέρδη στα 462 εκατ. ευρώ (από 312 εκατ.) αυξημένα 48% -αντίστοιχα τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν 46% στα 3,336 ευρώ-, η εισηγμένη διαθέτει -ίσως- τον ισχυρότερο «πυρήνα» επαναλαμβανόμενης λειτουργικής κερδοφορίας, με παράλληλη παραγωγή θετικών ελεύθερων ταμειακών ροών.

Ποιοτικά στοιχεία που ενδυναμώνουν την ελκυστικότητα για όποιον επενδυτή βλέπει προοπτικά -και όχι από συνεδρίαση σε συνεδρίαση- τη διακύμανση της μετοχής.

Το 73,79% για τον τίτλο -από την αρχή του έτους- και 111% σε διάστημα 52 εβδομάδων, όπως και το ότι η μετοχή τον Μάρτιο του 2020 ήταν στα 4,896 ευρώ, Ιανουάριο του 2016 στα 2,813 ευρώ. Αυτά συνθέτουν τη μεγάλη εικόνα και θεωρώ πως αυτή είναι που απολαμβάνει ένας επενδυτής.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v