Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 4 2008

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τα φορο-μέτρα

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τα φορό-μέτρα, που απ΄ότι φαίνεται συσπειρώνουν από εργαζόμενους της γενιάς των 700 ευρώ, επιτηδευματίες όλων των κλάδων μέχρι την επενδυτική κοινότητα. Αν είναι δυνατόν.

Στη σχετική ενότητα του euro2day ΄΄κλιμακώνονται οι αντιδράσεις στα φόρο-μέτρα΄΄ προστίθενται με… γεωμετρική πρόοδο ανακοινώσεις Συνδέσμων, θέσεις Ενώσεων και επαγγελματικών φορέων-τάξεων.

Για μέρες εξανίσταται ο ΣΜΕΧΑ, παρουσιάζοντας με σειρά τεκμηριωμένων μέτρων μία εναλλακτική επενδυτική πρόταση. Τίποτε. Διαμαρτύρονται οι Ενώσεις, οι Σύνδεσμοι εισηγμένων, Μελών χρηματιστηρίου και βεβαίως οι διοικητές των τραπεζικών ομίλων. Τίποτε.

Χθες ήρθαν να προστεθούν και οι έντονες ενστάσεις της Ενωσης Εισηγμένων Εταιρειών που με επίσης τεκμηριωμένες προτάσεις αναδεικνύει την αντι-επενδυτική, αντί-αναπτυξιακή λογική των μέτρων που αφορούν στην αγορά και στο χρηματιστήριο. Τίποτε.

Επί της ουσίας οι κρατούντες στρέφουν το επενδυτικό κεφάλαιο σε προορισμούς με χαμηλότερους φορολογικούς συντελεστές, τις επιχειρήσεις σε αναζήτηση έδρας σε άλλες κοινοτικές χώρες ή καντόνια της Ελβετίας, τους ξένους διαχειριστές στις …αγκάλες της κάθε Tourquoise, Chi-X και λοιπών ευέλικτων πλατφορμών και…σκοτεινών δεξαμενών.

Είναι πάντως η πρώτη φορά που δίνεται τόσο γενικευμένα η αίσθηση πως στο βωμό της άμεσης είσπραξης εσόδων θυσιάζονται μακροπρόθεσμα συμφέροντα επιχειρήσεων, επαγγελματικών τάξεων ακόμη-και γιατί όχι-επενδυτών και ενδεχομένως της οικονομικής ευρωστίας της ίδιας της χώρας.

ΣΗΜ. Αλήθεια γιατί οι… φωστήρες σύμβουλοι δεν πρότειναν τουλάχιστον τα αυτονόητα. Γιατί επί παραδείγματι δεν ορίζονταν υψηλότερος φορολογικός συντελεστής (έστω 45%)για όσους δηλώνουν ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο των 100-150 χιλιάδων ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v