Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 8 2008

Τι dark pools... τι black holes

ΔΕΝ ήμαστε παρόντες, πόσω μάλλον αυτήκοοι μάρτυρες στην τελευταία συνάντηση παραγόντων της αγοράς με τους αρμόδιους πολιτικούς στη Βουλή.

Η διευκρίνηση απαραίτητη για να μην παρεξηγούμεθα, εάν και εφόσον διημείφθησαν άλλα και μας μεταφέρθηκαν διαφορετικά πράγματα.

Κρίνουμε όμως από μία αποστροφή της απάντησης του ΣΜΕΧΑ στα όσα απαξιωτικά φέρεται να ειπώθηκαν περί μίας ισχνής μειοψηφίας χρηματιστών.

Πέρα από το τι είναι, ποιους εκπροσωπεί ο Σύνδεσμος, εάν και κατά πόσον προασπίζεται τα συμφέροντα όλων ημών των… επενδυτάκων, την αποτελεσματικότητα, τη γενικότερη στάση του και τη συνδρομή του στα δρώμενα της μικρής επενδυτικής κοινότητάς μας, έχει σημασία η θέση, η στάση των κρατούντων.

Φοβούμεθα πως απαξιωτικά βλέπουν όλους εμάς τους… επενδυτάκους, μικροεπενδυτές.
Συλλήβδην λαμόγια μας θεωρούν και πένητες. Για τούτο όλα αυτά τα χρόνια πράττουν τα δέοντα, προκειμένου να αφαιμάξουν οι μεν το πόπολο (για να μην ξεχνιόμαστε με το έγκλημα του Χρηματιστηρίου και την αλήστου μνήμης περίοδο 1999 - 2000).

Οι δε για να προετοιμάσουν το έδαφος παράδοσης της (κατ' ευφημισμόν) ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς στους πανίσχυρους ξένους γνώστες. Όλων όσοι μέσω των… τιρκουάζ πλατφορμών ετοιμάζουν τον επόμενο γύρο πλήρως αδιαφανών συναλλαγών και ενθυλάκωσης των υπεραξιών στις…σκοτεινές δεξαμενές τους.

Τι dark pools, τι black holes...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v