Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 23 2009

Βίοι παράλληλοι για Citi και ελληνικές τράπεζες

Το ενδεχόμενο… κρατικοποίησης (αρχικά μέχρις ενός ποσοστού της τάξεως του 40%) βλέπουν πλέον ως ορατό όλο και περισσότεροι Αμερικανοί παράγοντες και αναλυτές. Για το αν μία τέτοια κίνηση μπορεί να τελεσφορήσει οι εκτιμήσεις διίστανται, με αρκετούς να επιφυλάσσονται ακόμη και για τη χρησιμότητα μιας τέτοιας ενέργειας.

Εν πάση περιπτώσει, η… προδιαγεγραμμένη επιχειρηματική πορεία της Citigroup αποτυπωνόταν εδώ και μήνες στο ξεκάθαρα καθοδικό διάγραμμα της μετοχής. Θα επιμείνουμε πως η ομάδα της eZMarket "φώναζε" από πέρυσι τον Φεβρουάριο τόσο για τη Citi όσο και για την BofA.

Σε δύο σχετικά διαγράμματα (του DJIA και της Citigroup) έχουμε μια πλήρη εικόνα των όσων συμβαίνουν, κυρίως όμως των όσων -μέσω της τεχνικής ανάλυσης- προεξοφλείται ότι θα συμβούν.

Χρησιμοποιούμε πάντα την ίδια προσέγγιση για να προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε την πορεία των ελληνικών τραπεζών, όπως αυτή αποτυπώνεται στα σχετικά διαγράμματα.

Προσώρας, επικεντρωνόμαστε στη μετοχή της Alpha Bank (βάζουμε σχετικό διάγραμμα), καθώς η καθοδική διάσπαση των 5 ευρώ ανησύχησε ιδιαίτερα αρκετούς διορατικούς παίκτες. Σειρά θα έχει η προσέγγιση της Eurobank, της Πειραιώς και πιθανότατα της Εθνικής.

Εύλογα μπορεί να διερωτηθεί κάποιος για ποιους λόγους ρευστοποιούνται επιθετικά ακόμη και σε τόσο χαμηλά επίπεδα οι μετοχές των ελληνικών τραπεζών.

Ενδεικτικά
αναφέρεται πως η μετοχή της Alpha Bank έχει υποχωρήσει 76,29% από τα υψηλά 52 εβδομάδων (των 20,58 ευρώ), της Eurobank 76,25% (υψ. 52 εβδ. 18,44 ευρώ), της Πειραιώς 79,23% (υψ. 52 εβδ. 20,80 ευρώ), όταν η Εθνική χάνει 71,1% (36,7 ευρώ), ο Γ.Δ. 62,6% (4.285 μονάδες) και ο FTSE-20 63,9% (2.234,9 μονάδες).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v