Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 25 2009

H Wall αντέδρασε κατά... τας γραφάς

Έδωσε την αντίδραση που περίμεναν διορατικοί Αμερικανοί και Έλληνες παίκτες (δικαιωμένοι από το αποτέλεσμα) η αγορά της Wall από τα χαμηλά 12ετίας. Μία συνεδρίαση μετά την αίσθηση πανικού που περνούσε στο κοινό του το δίκτυο του CNNmoney.com και την υποχώρηση του DJIA χαμηλότερα και από τον πυθμένα της 7ης/5 του 1997.

Ο επικεφαλής του KDV Wealth Manager, κ. Dave Hinnenkamp, χαρακτήριζε τις ρευστοποιήσεις "πωλήσεις που τροφοδοτούνταν σχεδόν αποκλειστικά από τον φόβο", ενώ ο κ. Ron Kiddoo, επικεφαλής του Cozad Asset Management, δήλωνε στον "άερα" του δικτύου πως "κανείς δεν θέλει πλέον να αγοράσει μετοχές...".

Οι αντιθετικοί παίκτες θεώρησαν πως όλο αυτό το σκηνικό που στηνόταν θα τους έφερνε μετοχές σε ακόμη πιο χαμηλές τιμές κυριολεκτικά στο πιάτο και πόνταραν ανοδικά στα συμβόλαια των Citigroup και Bank of America.

Παρά το ότι θεωρούν πιθανό το ενδεχόμενο περαιτέρω διόρθωσης του DJIA προς τις 6.500 μονάδες, υπολογίζουν ως ανθεκτική γραμμή άμυνας τις 7.100 - 7.150 μονάδες και ποντάρουν…

Στην προχθεσινή αναφορά μας "Βίοι παράλληλοι για Citi και ελληνικές τράπεζες" παρουσιάζονταν δύο εξαιρετικά λεπτομερή και διαφωτιστικά διαγράμματα των D J I A και C i t i g r o u p , που παρέπεμπαν στα όσα υποστηρίζει αυτή η ομάδα παικτών. Η χθεσινοβραδινή αντίδραση της Wall έρχεται ως απάντηση σε όσους αμφισβητούν τη χρησιμότητα της τεχνικής ανάλυσης και επιβεβαίωση όσων υποστηρίζουν πως τα... διαγράμματα καταγράφουν αυτό που συμβαίνει και, το κυριότερο, αυτά που επέρχονται.

Μένει να φανεί εάν ο τελευταίος πυθμένας των DJIA και SP 500 μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς, μέχρι την πρώτη λήξη συμβολαίων παραγώγων τριών προϊόντων. ΄Η εάν μία νέα κρίση πανικού θα οδηγούσε τις αγορές διεθνώς στη δημιουργία πολύ σημαντικού χαμηλού, στο οποίο αναφέρονται αρκετοί που θεωρούνται εν δυνάμει αγοραστές.

Δύο στοιχεία που περιμένουν οι εν λόγω παίκτες προκειμένου να είναι σχεδόν σίγουροι για τον βυθό των αγορών δεν έχουν α κ ό μ η  εμφανιστεί: η κατάρρευση (χρεοκοπία) ενός συμβόλου της αμερικανικής οικονομίας (Citigroup, Bank of America, General Motors - Chrysler) και η εισροή "διορατικών κεφαλαίων" στο Σύστημα. Α κ ό μ η  η σχέση εισροών - εκροών κεφαλαίων σε μετοχές των DJIA και SP 500 είναι σε βάρος των πρώτων, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται βραχυμεσοπρόθεσμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v