Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 3 2009

Χαμόγελα made in USA βλέπουν οι τεχνικοί αναλυτές

Τις 8.075 μονάδες "έπιασε" ενδοσυνεδριακά ο Dow Jones (διαμορφώθηκε τελικά κατά 2,8% ψηλότερα στις 7.978 μονάδες).

Και ο S&P 500 με κορυφή τις 845 μονάδες (μεταβολή 2,87%), με αύξηση συναλλαγών και αιχμή και τις επενδυτικές τράπεζες. Στον ρόλο του συγκεκριμένου κλάδου έχουν γίνει αρκετές αναφορές τελευταία με κατατοπιστικά διαγράμματα στο σχόλιο στις 31/3 και την απεικόνιση των financials.

Θα εμμείνουμε στην ομάδα των Αμερικανών αναλυτών (συχνές οι αναφορές τους και στο www.marketwatch.com ) για την αναγκαιότητα αυτού του ανοδικού κύκλου, που  π ρ έ π ε ι  να αποφέρει υπεραξίες στην τεράστια ρευστότητα η οποία αφειδώς χορηγείται στο σύστημα, καθότι θεωρούν εκ των ων ουκ άνευ έναν βραχυμεσοπρόθεσμο ανοδικό κύκλο.

Έναν κύκλο ικανό να οδηγήσει τον DJIA ακόμη και 12% - 14% υψηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών, παρασέρνοντας τις διεθνείς αγορές και δίνοντας την ψευδαίσθηση πως τα χειρότερα έχουν παρέλθει. Ως προς την εξέλιξη της κρίσης, θεωρούμε πιο λογικές τις αιτιάσεις των Paul Krugman, Joseph Stiglitz και όσων κάνουν λόγο για αναποτελεσματικά μέτρα και κινήσεις.

Ακόμη και ο Larry Pesavento, που έχει πιάσει δύο πολύ σημαντικές μεταβολές της αμερικανικής αγοράς (τη διόρθωση από το φθινόπωρο του 2007 και την αντίδραση από τον Φεβρουάριο - Μάρτιο φέτος (σ.σ.: www.tradingtutor.com), επιφυλάσσεται για το εάν οι αγορές έχουν δει τους πυθμένες τους σε βάθος διετίας - τριετίας, αναφερόμενος στην εξέλιξη της κρίσης πέραν του 2010 - 2011.

Ωστόσο, γι' αυτή τη φάση των αγορών ακόμη και αυτοί θεωρούν "μέσα στο παιχνίδι" αυτόν τον ανοδικό κύκλο που θα μπορούσε να έχει διάρκεια 3 - 4 εβδομάδων έως 2 - 4 μηνών, με βάση  π ά ν τ α  τα υπάρχοντα στοιχεία και τον συγχρονισμό των τεχνικών σχηματισμών.
 
Σύμφωνα με αυτή την προσέγγιση, η ομάδα της eZMarket θεωρεί -με τα μέχρι τώρα δεδομένα-  οροφή την περιοχή των 2.300 μονάδων για τον Γενικό Δείκτη, ενώ ο φίλος zelis677 αναφέρει μεταξύ άλλων (24/3) πως... δεν σημαίνει ότι στο επόμενο καραούλι θα περάσει αρκούδα. Ίσα-ίσα, μπορεί να δούμε αγέλη ταύρων και να μην προλαβαίνουμε.

Μερίδα αναλυτών δίνει ιδιαίτερη σημασία αυτή την περίοδο στην κίνηση και του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης και στις αντοχές του DAX. Για άμεση παρακολούθηση της γερμανικής (και όχι μόνο) αγοράς αρκετά λειτουργική και χρήσιμη υπάρχει η διεύθυνση http://tools.boerse-go.de/index-tool/ με ελεύθερη πρόσβαση φυσικά και με πληθώρα εργαλείων σε σχεδόν "πραγματικό" χρόνο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v