Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 18 2009

Ο ΟΤΕ και το κακό παράδειγμα

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να προσφύγει ο σύνδεσμος των χρηματιστών διαμαρτυρόμενος γιατί η συμφωνία ΟΤΕ - Deutsche Telekom δεν προέβλεπε δημόσια πρόταση για όλους τους μετόχους, με συνέπεια να ζημιωθούν οι μικροεπενδυτές.

Ο ΣΜΕΧΑ αναφέρεται και σε άλλα... βαρύτερα, θίγοντας ζητήματα αδιαφάνειας, διακριτικής μεταχείρισης σε βάρος των υπόλοιπων μετόχων του Οργανισμού, ανισότητας αλλά και αδικαιολόγητων περιορισμών στην ελεύθερη παροχή υπηρεσιών.

Ο σύνδεσμος κλιμακώνει την αντίδρασή του και η στήλη συνυπογράφει σχεδόν συνολικά το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του ΣΜΕΧΑ και των αιτιάσεων του Αλέξανδρου Μωραϊτάκη, καθώς ο ΟΤΕ ήταν και παραμένει οργανισμός δημοσίου συμφέροντος,. Αποτελεί επενδυτική επιλογή εκατοντάδων μικροεπενδυτών και μικροκαταθετών, φορολογουμένων αυτής της χώρας και εν πάση περιπτώσει δεν ήταν προσωπική επιχείρηση κανενός επιχειρηματία για να ακολουθηθεί η πολιτική του "αποφασίζομεν και διατάσσομεν".

Άλλωστε, αυτή η... ιστορία από την αρχή της (επί των ημερών της πρώτης θητείας του Γιάννου Παπαντωνίου) μέχρι πρόσφατα (όταν ο Γιώργος Αλογοσκούφης αποφάσιζε εκ των υστέρων και... νομοθετούσε για τον αποκλεισμό της Marfin Investment Group), πόσο μάλλον τελευταία με τη διακριτική σε βάρος των μικρομετόχων πολιτική τους, μπάζει από παντού. Ας περιοριστούμε σε αυτά τα ολίγα, γιατί υπάρχει και το... ΕΣΡ.

Όμως δεν μπορούν οι εκάστοτε κυβερνώντες να αποφασίζουν και να διατάσσουν και να αποκλείουν τους μικρότερους επειδή αυτό εξυπηρετεί τα όποια συμφέροντά τους. Και μάλιστα όταν αυτοί οι ίδιοι (ως κράτος, αρχή και εξουσία) δίνουν το συγκεκριμένο παράδειγμα, τι απαιτήσεις μπορούμε να έχουμε έπειτα από τους κάθε λογής επιχειρηματίες, οι οποίοι εκμεταλλεύονται κενά της κείμενης νομοθεσίας για να βγάλουν "για ένα κομμάτι ψωμί" τις εταιρίες τους από το Χ.Α.;
 
Όταν το Δημόσιο διά χειρός Γ. Αλογοσκούφη δίνει το παράδειγμα, αλήθεια τι να περιμένουμε μετά από τους μετόχους του Γρηγόρη, της ΙΜΑΚΟ ή όποιου άλλου αξιοποιήσει την ισχύουσα νομοθεσία;

ΣΗΜ.: Την ενέργεια του ΣΜΕΧΑ συνυπογράφει ο Σύνδεσμος Επενδυτών και Διαδικτύου (ΣΕΔ ) www.sed.gr, ο Μπάμπης Εγγλέζος -πρόεδρος του ΣΕΔ- και ο Γιάννης Σαρρής (γ. γ.).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v