Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 19 2009

Παρασκήνιο με... ουρά στην ΑΜΚ της Εθνικής

Θα δώσουμε συνέχεια στο θέμα της Εθνικής (της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και όσων προκάλεσε) καθώς φαίνεται πως και… ουρά και παρασκήνιο υπάρχουν.

Δεν θα σταθούμε στα λίγο ως πολύ γνωστά, αλλά σε 2 - 3 επιμέρους, που μας κεντρίζουν την περιέργεια τις τελευταίες ημέρες. Το ότι η κίνηση του Τάκη Αράπογλου ήταν σε απόλυτη γνώση (και ενημέρωση) της διοίκησης της ΤτΕ θα πρέπει να θεωρηθεί προαπαιτούμενο για τα επόμενα.

Οι σχέσεις των δύο ανδρών (Τ. Αράπογλου - Γ. Προβόπουλου) ήταν γνωστό από παλαιότερα πως είχαν ψυχρανθεί την περίοδο, που ορίζονταν η διοίκηση και ο επικεφαλής του ομίλου, θέση που "χτυπούσε" και ο νυν διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος.

Όμως η διοίκηση της ΤτΕ επιθυμεί διακαώς να γίνει και να πετύχει η ΑΜΚ της Εθνικής, με τους επιτελείς της να υπερθεματίζουν την κίνηση του προέδρου της ΕΤΕ και να βοηθούν όπως μπορούν στην τελεσφόρηση του εγχειρήματος.

Η αξιωματική αντιπολίτευση την ημέρα της ανακοίνωσης (και την επομένη) ανέβασε πολύ ψηλά τους τόνους, αναφέρθηκε διά της υπεύθυνης του ΠΑΣΟΚ Λούκας Κατσέλη σε περιθωριοποίηση της συμμετοχής του Δημοσίου και στην πίεση των μεριδίων των ταμείων για να… αμβλύνει θεαματικά την κριτική της από χθες.

Σε αυτό λέγεται βέβαια, πως συνέβαλε και η κίνηση της κυβέρνησης να… ανοίξει πόρτα σε ταμεία (όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σημερινή "Ελευθεροτυπία"), αλλά όλα φαίνεται πως έχουν τη σημασία τους. Χαμηλούς, ήπιους θα λέγαμε, τόνους κράτησε και η ΓΣΕΕ με τον πρόεδρο της Γ. Παναγόπουλο (με την ιδιότητα και του μέλους του Δ.Σ. της τράπεζας, όπως υπενθυμίζει σχετικά ο Κώστας Τσουπαρόπουλος) σε σημείο όπου η κυβερνητική παράταξη φέρεται να… εξεπλάγη.

ΣΗΜ.: Για τον φίλο bozonio ο οποίος με σχόλιό του στις 17/6 κάνει λόγο για ντελάληδες ο χρόνος θα δείξει εάν είναι συμφέροντες οι όροι συμμετοχής στην ΑΜΚ της Εθνικής. Προσωπικά τους βρίσκω μάλλον συμφέροντες εάν συνεκτιμήσουμε και το χαμηλό που έχει κάνει η μετοχή νομίζω πως το περιθώριο σημαντικής υποαξίας είναι μικρότερο απ' ό,τι για άλλες μετοχές του FTSE-20.

Ο καθείς βεβαίως φίλε -και σε ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου- μπορεί να έχει την όποια γνώμη είτε την τεκμηριώνει είτε όχι. Αλλίμονο, θα το ξαναπούμε, γράφουμε για ό,τι μας κινεί το ενδιαφέρον, την προσοχή, την περιέργεια, για ό,τι μας ενοχλεί ή μας αρέσει. Και βεβαίως συχνότατα με αφορμή δικές σας αναφορές, επισημάνσεις, παρατηρήσεις, επικρίσεις και κάθε λογής σχόλια (μόνο αυτά που αντίκεινται στις διατάξεις του… ΕΣΡ δεν "ανεβαίνουν" φίλε bozonio). Για το ντελάληδες ΟΚ, κάτι περισσότερο θα ξέρεις που δεν γνωρίζουμε, για τον δε Δαμίγο(;) το κορόιδο, με πιάνεις αδιάβαστο. Στη διάθεσή σου για όποια διευκρίνιση ή εξήγηση θεωρήσεις απαραίτητη. Σε ευχαριστώ και καλό σαββατοκύριακο και σε σένα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v