Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

M.S.: Αυξάνει τιμές για Alpha, EFG, Πειραιώς

Σε αύξηση των τιμών-στόχων της Alpha Bank, της Eurobank και της Τράπεζας Πειραιώς προχώρησε η Morgan Stanley, σε έκθεσή της για τα ελληνικά ιδρύματα (20/7), όπου αναφέρει και τρία διαφορετικής... αισιοδοξίας σενάρια.    

M.S.: Αυξάνει τιμές για Alpha, EFG, Πειραιώς
Σε αύξηση των τιμών-στόχων των μετοχών της Alpha Bank, της Eurobank και της Τράπεζας Πειραιώς προχώρησε η Morgan Stanley.

Συγκεκριμένα, σε έκθεσή του με ημερομηνία 20 Ιουλίου ο διεθνής οίκος αύξησε την τιμή-στόχο για τον τίτλο της Alpha Bank στα 9 ευρώ ανά μετοχή, από 5,3 ευρώ προηγουμένως, δίνοντας σύσταση "overweight", ενώ η τιμή για τη Eurobank αυξάνεται στα 7 ευρώ από 3 ευρώ προηγουμένως, με σύσταση "underweight". 

Όσον αφορά στην Τράπεζα Πειραιώς, η τιμή-στόχος αυξάνεται στα 7,5 ευρώ από 3,8 ευρώ προηγουμένως, με σύσταση "equalweight".

Η Morgan Stanley θεωρεί ότι τα κρατικά κεφάλαια είναι αρκετά για την Alpha Bank και τη Eurobank, οι οποίες κατά την εκτίμησή της θα ξεπεράσουν ακόμη και ένα δυσμενές ενδεχόμενο. Σε ό,τι αφορά την Πειραιώς, επισημαίνει ότι ίσως να έχει αυξημένες ανάγκες, καθώς η ενίσχυση που έλαβε ήταν μικρότερη.

Ο οίκος λαμβάνει υπ' όψιν του τρία διαφορετικά σενάρια, καθένα από τα οποία διαμορφώνει με διαφορετικό τρόπο την τιμή-στόχο για τις τρεις τράπεζες:

Το αισιόδοξο σενάριο περιλαμβάνει την υπόθεση ότι το ελληνικό ΑΕΠ είναι μηδενικό το 2009, η επιδείνωση της ποιότητας ενεργητικού περιορισμένη και η ανάκαμψη της χρηματοδότησης των αγορών της ΝΑ. Ευρώπης παρούσα. Σε αυτό η τιμή-στόχος της μετοχής της Alpha Bank θα ήταν 16 ευρώ, της Eurobank 13 ευρώ και της Πειραιώς επίσης 13 ευρώ.

Το βασικό σενάριο του οίκου, από το οποίο προκύπτουν και οι νέες τιμές-στόχοι, κάνει λόγο για κάμψη του ελληνικού ΑΕΠ κατά 0,5% στο 2009, για υψηλότερο κόστος χρηματοδότησης και για επιδείνωση της ποιότητας ενεργητικού. Σε αυτό οι τιμές-στόχοι για τις μετοχές των Alpha Bank, Eurobank και Πειραιώς είναι 9, 7 και 7,5 ευρώ αντίστοιχα.

Το απαισιόδοξο σενάριο περιλαμβάνει πρόβλεψη για πτώση του ελληνικού ΑΕΠ το 2009, για μονοψήφιο εγχώριο ρυθμό δανειακής ανάπτυξης -σημαντικά κάτω του κυβερνητικού στόχου για 10%-, για μεγαλύτερη επιδείνωση της ποιότητας ενεργητικού, για ίση υποτίμηση και μετατροπή των κρατικών προνομιούχων μετοχών μέσα στο 2009. Σε αυτό το σενάριο η τιμή-στόχος για τους τίτλους της Alpha Bank και της Eurobank είναι 5 ευρώ και για την Πειραιώς 4 ευρώ.

Η Morgan Stanley προχωρά σε περικοπή των εκτιμήσεών της για τα καθαρά έσοδα από τόκους τόσο του 2009 όσο και του 2010, καθώς "υποτίμησε" τη συνδυασμένη επίδραση του επιθετικού ανταγωνισμού και της απότομης μείωσης στα επιτόκια κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2008. Σχετικά με το 2009, οι εκτιμήσεις μειώνονται 9,5% για τη Eurobank, 6,6% για την Alpha Bank και 12,7% για την Πειραιώς. Αναφορικά με το 2010, η πτώση για τη Eurobank θα είναι στο 9,1%, για την Alpha Bank στο 4,1% και για την Πειραιώς στο 8,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v