Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 5 2009

Τι… δείχνει η διαδρομή του S&P 500

Εάν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι όταν αναφερόμαστε σε φαινόμενα (και στρεβλώσεις) χειραγώγησης, αρκεί μία και μόνο ματιά στο χθεσινό διάγραμμα του Dow Jones.

Ένα αριστοτεχνικό… τράβηγμα του δείκτη από την περιοχή των 9.275 μονάδων προς τις 9.320 μονάδες όπου και διαμορφώθηκε τελικά ο DJIA. Σε μια επίδειξη δύναμης και… θράσους που οδήγησε τον δείκτη σε καθαρό σχηματισμό διπλής κορυφής (με ενδοσυνεδριακά υψηλό στις 9.321 μονάδες).

Ξεκάθαρο νομίζουμε είναι το μήνυμα από αυτούς που δίνουν τον ρυθμό στους υπόλοιπους.
Εν πάσει περιπτώση, από την αμερικανική αγορά ενδιαφέρον συνεχίζει να έχει η εξέλιξη της κίνησης του S&P 500, μετά μάλιστα το κλείσιμο του αντιπροσωπευτικού αυτού δείκτη στις 1.006 μονάδες (0,30%). Εύλογο το ερώτημα που έθετε χθες ο αρθρογράφος του marketwatch.com, δηλαδή S&P 500 tops 1.000 pts

Από αυτή την άποψη και επειδή λίγο ως πολύ είναι γνωστή η θέση μας για τα περιθώρια αυτού του κύκλου, παραθέτουμε δύο -αρκετά χρήσιμα πιστεύουμε- διαγράμματα του 500άρι: ένα βραχυμεσοπρόθεσμο και ένα ενδιαφέρον μεσομακροπρόθεσμο, που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να αποδειχτεί… προφητικό.

σ.σ.: Πολλοί είναι οι φίλοι εμπλεκόμενοι με την αγορά και οι παίκτες, οι οποίοι εδώ και μερικές εβδομάδες παρακολουθούν παράλληλα (με τον S&P 500 και τον DAX) και τον Nasdaq.

Ειδικότερα, συγκεκριμένες μετοχές επιμέρους εταιριών που θεωρούνται σηματωροί στους τομείς όπου δραστηριοποιούνται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v