Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 20 2009

Σκέψεις ενός (ξανα)πικραμένου βάζελου

Μεγάλη, πολύ μεγάλη ομάδα η Ατλέτικο Μαδρίτης, σύμφωνοι;

Αλλά όχι δα η πρώτη, ούτε η δεύτερη, ούτε καν η τρίτη του ισπανικού πρωταθλήματος. Καλύτερη από αυτόν τον Παναθηναϊκό, σύμφωνοι. Αλλά η ομορφιά του ποδοσφαίρου είναι ακριβώς αυτό το απρόβλεπτο, που μπορεί να δώσει τη νίκη στον λιγότερο καλό.

Αν ήταν έτσι ούτε η Εθνική Ελλάδος θα έπρεπε να είχε συνεχίσει με τους Γάλλους στο Euro 2004, ούτε παλιότερα ο άλλος Παναθηναϊκός, ο μεγάλος στην Ευρώπη και σοβαρός Παναθηναϊκός, όταν κληρωνόταν με τη Γιουβέντους, τη Ρεάλ και την Μπαρτσελόνα.

Πολύ μεγάλος ο προϋπολογισμός της Ατλέτικο, ακόμη και για τα τωρινά δεδομένα της ομάδας.

Αλλά το να δαπανάς 56 εκατ. ευρώ σε δύο χρονιές για να παίξεις με δεξί τον Μουν, στο κέντρο τους Σαριέγκι και Βύντρα, και όταν απουσιάζει ο Βάσκος, να μη βάζεις κανέναν από τους δύο που αγόρασες φέτος γ' αυτές τις θέσεις, γυρνώντας πίσω στον ηλικιωμένο ποδοσφαιρικά Σίλβα, είναι ένα άλλο θέμα.

Όπως το να βάζεις τον Κάρα στο… άκρο στο πρώτο και να καις τον Μάτος, που απαξιώνεις τους τελευταίους μήνες.

Και το χειρότερο, η ομάδα χθες έδινε τη… σιγουριά στους αντιπάλους πως και 3 και 4 γκολ να βγάλει μπροστά ένα παραπάνω θα το δεχτεί, εάν έτσι χρειάζονταν οι Ισπανοί. Και στο κάτω-κάτω, ο Παναθηναϊκός δεν είχε χάσει μέχρι πέρυσι στην έδρα του από ισπανική ομάδα και αναφερόμαστε στη Ρεάλ και στην Μπαρστελόνα.

Ηττήθηκε από τη Βιγιαρεάλ μην μπορώντας να διαχειριστεί την ισοφάριση, παρά το πολύ καλό αποτέλεσμα που είχε πάρει εκτός και ξανά ηττήθηκε χθες από τη μεγάλη Ατλέτικο- που όμως είναι 4η - 5η στην Ισπανία- αδυνατώντας να διαχειριστεί το γρήγορο γκολ του δαίμονα Σαλπιγγίδη.

Τον οποίο παίκτη, εάν δεν με απατά η ασθενής μνήμη μου δεν πολυήθελε ο Ολλανδός, ή μήπως κάνω και σε αυτό λάθος;

Η ουσία είναι πως ο παλιός μεγάλος στην Ευρώπη Παναθηναϊκός, που αντιμετώπιζε χωρίς ηττοπάθεια τον οποιονδήποτε αντίπαλο δεν υπάρχει πια. Και ας το συνειδητοποιήσουμε όσοι βρεθήκαμε (ή όχι) χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ και ξαναπικραθήκαμε από το αποτέλεσμα.

Και το σημαντικότερο -πάντα κατά την εκτίμησή μου και μόνο- είναι πως με αυτά τα μετόπισθεν δεν χτυπάς πρωτάθλημα φέτος από τον… άσπονδο. Και απευθείας στους ομίλους βγαίνει μόνο ο πρώτος, με τον δεύτερο να τρέχει πάλι στην προκριματική φάση με ομάδα της δυναμικότητας μιας Ατλέτικο…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v