Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 26 2009

Στροφή(;) προς τα μεσαιο-μικρά

Προς μετοχές-σηματωρούς της μεσαίας και "μεγάλης μικρότερης" κεφαλαιοποίησης στρέφονται τις τελευταίες συνεδριάσεις συγκεκριμένοι διορατικοί παίκτες (και γνώστες του χρηματιστηριακού παρασκηνίου), ποντάροντας στην τεχνικότητα επιλεγμένων μετοχών αυτής της κατηγορίας.

Ποντάρουν σε απόδοση συνακόλουθη των τραπεζών ή των εταιριών μεγάλης κεφαλαιοποίησης με δύο… προαπαιτούμενα: τη συντήρηση της ανοδικής τάσης διεθνώς και την ισχυροποίηση του ανοδικού κύκλου τραπεζικών μετοχών και χαρτιών του FTSE-20.

Σε αυτή την περίπτωση υποστηρίζουν πως "έρχεται η ώρα αρκετών μικρομεσαίων". Εστιάζουν κυρίως στην τεχνική κίνηση του FT SC-80 που διασπά ανοδικά μια "πονηρή" περιοχή αλλά και τη διαγραμματική απεικόνιση αρκετών μετοχών.

Με τη συνδρομή του φίλου Στέφανου (και του deiktes.com) "ανεβάζουμε" ένα εξαιρετικά επίκαιρο διάγραμμα του εν λόγω δείκτη.

Παράλληλα, θεωρούμε ενδείξεις ενεργοποίησης συγκεκριμένων κύκλων το χθεσινό… τίναγμα της Ασφαλιστικής της Αγροτικής, τη συσσώρευση δυνάμεων στη Σιδενόρ, αλλά και τους αυξημένους τζίρους σε μετοχές-σηματωρούς αυτής της ευρύτερης κατηγορίας.

Επίσης, συνεκτιμούμε αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία από το εμπεριστατωμένο κομμάτι του Γιώργου Α. Σαββάκη για τα πιθανά περιθώρια αντίδρασης μιας ομάδας μετοχών.

Και συνεχίζουμε…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v