Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μιχαήλ Γελαντάλις

Στη θέση του Εκηβόλου
ο Μιχαήλ Γελαντάλις

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 3 2009

Μαραθώνιος παρουσιάσεων για Μυτιληναίο - ΜΕΤΚΑ

Εν μέσω κρίσης και χρηματιστηριακής διόρθωσης οι άνθρωποι του ομίλου Μυτιληναίου δεν φαίνεται να το βάζουν κάτω.

Με συνεχείς παρουσιάσεις σε διεθνείς αγορές και με εξειδικευμένους διαχειριστές επιχειρούν να αναδείξουν ένα από τα μετρημένα "ελληνικά προϊόντα" που εξακολουθούν να ελκύουν θεσμικό ενδιαφέρον.

Έτσι, μετά την προηγούμενη εβδομάδα όπου οι εταιρίες του ομίλου παρουσιάστηκαν στο Εδιμβούργο, ο Νίκος Κόντος και ο Δημήτρης Παπαδόπουλος αναχωρούν σήμερα για τη Φρανκφούρτη.

Θα ακολουθήσουν τις επόμενες εβδομάδες κύκλοι παρουσίασης στις Βρυξέλλες, στο Άμστερνταμ και στο Μιλάνο, όπου θα κλείσει ο ευρωπαϊκός μαραθώνιος. Κατά πάσα βεβαιότητα στις αρχές Δεκεμβρίου η ίδια ομάδα θα παρουσιάσει τις εταιρίες Μυτιληναίο - Μετκα σε θεσμικούς των ΗΠΑ.

Να υποθέσουμε πως ένα από τα "ισχυρά όπλα" της παρουσίασης θα είναι η πρόσφατη συμφωνία για την επένδυση στην Τουρκία. Κίνηση που έτυχε θετικής υποδοχής από τους αναλυτές.

Ενδεικτικά…

Cheuvreux: Διατηρεί τη θετική στάση απέναντι στη Μέτκα και σημειώνει ότι το ρίσκο όσον αφορά στις εκτιμήσεις της βρίσκεται περισσότερο προς τη θετική πλευρά. Θεωρεί πολλά υποσχόμενη την αγορά της Τουρκίας και προβλέπει πως μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντική αγορά για τη Μέτκα. Επίσης, δίνει ιδιαίτερο βάρος και στις νέες προοπτικές που ανοίγει αυτή η πρώτη συνεργασία με έναν πελάτη όπως η RWE.

Euroxx: Το νέο ιστορικό υψηλό (2,3 δισ. ευρώ) για το ανεκτέλεστο της ΜΕΤΚΑ τονίζει η Euroxx. Εκτιμά την αξία του νέου έργου για τη Μέτκα περίπου στο 1,4 ευρώ ανά μετοχή. Προβλέπει τα κέρδη να παρουσιάσουν σημαντική αύξηση από το δ΄ τρίμηνο του έτους και αναπροσαρμόζει την τιμή-στόχο από 10 σε 12,40 ευρώ, διατηρώντας σύσταση "overweight".

Εθνική - Π&Κ: Σημαντική συμφωνία που προσφέρει ορατότητα για την επόμενη τριετία. Θετική η διαφοροποίηση του backlog σε έργα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Διατηρεί σύσταση "outperform" και εξακολουθεί να συμπεριλαμβάνει τη ΜΕΤΚΑ στις κορυφαίες επιλογές λόγω της σημαντικής ανάπτυξης μεγεθών που αναμένει τα επόμενα έτη με την εκτέλεση του ήδη υπογεγραμμένου ανεκτέλεστου, την καθαρή χρηματική θέση που διατηρεί αλλά και την αρκετά υψηλή μερισματική απόδοση.

HSBC: Εξαιρετικά θετική εξέλιξη η υπογραφή της νέας σύμβασης αφού εκτός από το γεγονός ότι προσφέρει επιπλέον ορατότητα δίνει σημαντική ώθηση στα μελλοντικά οικονομικά μεγέθη της ΜΕΤΚΑ. Σημειώνει μάλιστα ότι άνω του 90% των αναμενόμενων πωλήσεων αντιστοιχεί σε συμβάσεις που έχουν ήδη υπογραφεί.

Alpha Finance: Αυξημένη πιθανότητα η Μέτκα να κατορθώσει να υπογράψει και νέα έργα καθώς η οικονομία μπαίνει σε φάση ανάκαμψης και είναι πιθανόν να υπάρξουν εξελίξεις σε projects τα οποία είχαν "παγώσει" τα τελευταία δύο χρόνια. Αναφέρεται στον μηδενικό δανεισμό της ΜΕΤΚΑ και εκτιμά πως τα λειτουργικά κέρδη της επόμενης τριετίας καλύπτουν σε ποσοστό 80% - 90% τη σημερινή αποτίμηση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v